Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με κατάληψη των ΔΟΥ Χανίων, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συντάσσονται με το αγωνιστικό πλαίσιο της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
Στο μεταξύ αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, το ΠΑΜΕ Χανίων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στους “αγωνιζόμενους αγρότες”.
Η κατάληψη της Εφορίας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Αμυγδαλοκεφαλίου και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων. Επίσης, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης τους με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στον Προμαχώνα. Μεταξύ των αιτημάτων που θέτουν οι αγρότες είναι:
– Ο μη διαχωρισμός των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη”.
– Η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
– Η προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα και η σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή όπως και η κατάργηση όλων των “νόμιμων” και “παράνομων” παρακρατήσεων.
– Η μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
– Το πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων και η πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στο μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνει αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων το ΠΑΜΕ απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Ν. Χανίων και η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων.
Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους αγρότες σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “η δικαίωση του αγώνα τους αποτελεί προϋπόθεση και εγγύηση για φτηνά και ασφαλή εγχώρια αγροτικά προϊόντα, που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας, της οικογένειάς μας, των παιδιών μας”.
Η Ένωση Οικοδόμων τονίζει σχετικά ότι “ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωσή τους” και προσθέτει ότι “είναι αγώνας που αντιπαλεύει την καρδιά της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο πλαίσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε., της ΚΑΠ”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα