Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μνήμη Κώστα Μουντάκη

Δεκαεννέα χρόνια από τον θάνατο του γνήσιου εκφραστή της κρητικής ψυχής Κώστα Μουντάκη υμπληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου με ανακοίνωσή του τιμά τη μνήμη του.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση “Ο Κώστας Μουντάκης γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1926 στο χωριό Αλφά της επαρχίας Μυλοποτάμου του σημερινού Δήμου Γεροποτάμου και θεωρείται ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς λυράρηδες της Κρήτης μαζί με τον αρχάγγελο Νίκο Ξυλούρη και τον άλλο μεγάλο δάσκαλο Θανάση Σκορδαλό.
Την πρώτη του λύρα την απέκτησε το 1943 και πολύ νωρίς φάνηκε η αγάπη του γι? αυτήν. Η καταξίωση δεν άργησε να έρθει και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Κρήτη και στο εξωτερικό όπου επισκεπτόταν συχνά τους ξενιτεμένους Κρητικούς, δίνοντας άρωμα Κρήτης μέσα από τον μαγευτικό ήχο της λύρας του. Μεγάλος δάσκαλος της κρητικής μουσικής με σημαντικό και αξεπέραστο έργο. Συνέβαλε σημαντικά στη διάσωση ? διάδοση και σωστή εκμάθηση της κρητικής λύρας με μεγάλη προσφορά στη μουσική παράδοση της Κρήτης.
Ο Κώστας Μουντάκης μπορεί να πέθανε, το έργο του όμως είναι εδώ και εμπνέει και διδάσκει. Ζει για πάντα μέσα στην καρδία μας μέσα από τον ήχο της λύρας του”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα