Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Αθήνα
Την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από τη στενωπό της τρέχουσας συγκυρίας, διακηρύσσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Αφού υπενθυμίζει ότι η ΝΔ συναίνεσε σε κάθε απαραίτητη κυβερνητική πρωτοβουλία, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το συμφέρον του τόπου το επιβάλλει».
Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκαλεί παράλληλα την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της, στους οποίους εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει το ιδιαίτερα αρνητικό διεθνώς κλίμα, αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχεται η εγχώρια αγορά.
Οπως αναφέρει, «παρακολουθούμε την κυβέρνηση να κάνει, δυστυχώς, όλα τα πιθανά και απίθανα σφάλματα στη διαχείριση της οικονομίας».
Eπιβάλλεται η κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.
Σε συνέντευξη του εξάλλου στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση. ‘Η εκτόξευση των σπρεντ δεν αντανακλά μόνο τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντανακλά πρωτίστως, πλέον, τους κακούς τους πολύ κακούς χειρισμούς που έκανε η νέα κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες’ τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Μεγάλες χαρακτηρίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου στο αγροτικό.
‘Εγώ που βρίσκομαι απέναντί του τώρα δεν πήγα στα μπλόκα να αβαντάρω τους αγρότες. Το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το σημερινό ΠΑΣΟΚ, έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο – και όχι μόνο τους αγρότες – έταξε τα πάντα όταν γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρισμα.’
Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενώ στηρίζει εκ νέου τον πρωην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα