Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΣΤΕΡΝΕΣ
Πυρπόλησαν
αυτοκίνητο
Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσης τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Το ύψος της ζημιάς που υπέστη το όχημα από την πυρκαγιά που προκλήθηκε ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς και δύο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική “τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 1.25 ειδοποιηθήκαμε για ένα περιστατικό φωτιάς που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο που φυλάσσονταν σε χώρο στάθμευσης ιδιωτικής κατοικίας, στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο οχήματα της Υπηρεσίας με έξι άνδρες που έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο στις 2.50 τα μεσάνυχτα.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων εκτιμάται ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε 5.000 ευρώ”.
Όπως εκτιμούν αστυνομικοί κύκλοι “άγνωστοι δράστες μπήκαν στην περιφραγμένη μάντρα, περιέλουσαν με πετρέλαιο το φορτηγό και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταστραφεί ολοσχερώς”.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Ελ.Φ.

?

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Διάλεξη για
τη δυσλεξία
Διάλεξη με θέμα: «Δυσλεξία-Μαθησιακές Δυσκολίες-Διάσπαση Προσοχής Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη» διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Ομιλητής είναι ο Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, κ. Γεώργιος Παυλίδης. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνεδρίαση της ΤΕΔΚ

Εκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Χανίων θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, “λόγω του επείγοντος στη συγκρότηση Επιτροπών της Περιφέρειας και προθεσμιών για λοιπά θέματα”. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: Ενημέρωση Δ.Σ., δίκτυα Οπτικών Ινών ? Εγγυητική επιστολή εργολάβου για εκτέλεση έργου, έγκριση μετάβασης Προέδρου ΤΕΔΚ στην Αθήνα για το Εφετείο Κρήτης, ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Η Ευρώπη για τους Πολίτες» – Προθεσμίες προτάσεων, εγγραφή συνδρομητή στην εφημερίδα: “Δημοτικός Κοινοτικός Νομαρχιακός Τύπος” και εγκρίσεις δαπανών. Ανασυγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 για την άσκηση έλεγχου νομιμότητας και έκδοση αποφάσεων επί των προσφυγών κατά των αποφάσεων του Γ. Γραμματέα.
Ορισμός εκπροσώπου στην τριμελή Επιτροπή από εκπροσώπους ΟΓΑ, αρμόδιας ΔOΥ και ΤΕΔΚ του αρθρου 14 του Ν.2458/1997 για ανανέωση βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ κ.ά.

?
ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
Ψήφιση προϋπολογισμού

Με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού 2010 συνεδριάζει στις 11 το πρωί σήμεραν Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Μουσούρων.

?
ΣΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Συνάντηση για γονείς

Ενημερωτική συνάντηση σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, ξεκινώντας έτσι ένα κύκλο δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών και γονέων.
Τα θέματα της συνάντησης θα είναι:
Η οικογένεια στην σύγχρονη κοινωνία και η συμβολή της στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Πώς η οικογένεια συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου (οδός Ανωπόλεως – Παχιανά). Πληροφορίες: Τηλέφωνο σχολείου 28210 97640.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Κύκλος διαλόγου
Σε ένα Κύκλο Διαλόγου με θέμα την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση καλούν τους πολίτες οι Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νέας Κυδωνίας, Θερίσου και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νέας Κυδωνίας.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν:
“Η ανοικτή διακυβέρνηση αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δίνει τη δυνατότητα για πιο ευέλικτη, πιο αποτελεσματική και πιο οικονομική διακυβέρνηση και αποτελεί ένα στοίχημα που μας αφορά όλους. Είναι η ευκαιρία για πιο εύχρηστες, πιο προσβάσιμες και πάνω απ? όλα πιο δημοκρατικές υπηρεσίες για τον πολίτη.
Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στην χώρα μας και για το λόγο αυτό χρειάζεται να οργανωθούν και να καθιερωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μη μείνουν απλώς μια πρωτοβουλία αλλά να αποτελέσουν τρόπο διακυβέρνησης και στο μέλλον. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα ηλεκτρονικά προϊόντα έχουν αξία, εάν και μόνον όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε αυτά. Η συμμετοχή μας είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αλλάξει σελίδα”.
ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Εξάλλου, τo Ινστιτούτο Επιμόρφωσης διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Ακρωτηρίου στις 7.00 μ.μ. σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ακρωτηρίου, Κύκλο Διαλόγου με θέματα : «Καλλικράτης» ? « Περιβάλλον ? Προβλήματα και λύσεις». Συντονιστής: Καλογριδάκης Γιάννης, Εισηγητές: Μακράκη ? Χαριτάκη Χρύσα, Χαριτάκης Γιώργος.
Επίσης στις 7.00 μμ στο Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας σε συνεργασία με τις Τοπικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ Θερίσου και Νέας Κυδωνίας Κύκλος Διαλόγους με θέμα «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Η νέα πρόκληση». Συντονιστές: Μπασιά Αμαλία, Παιδάκης Νίκος, Σχουλίδης Φώτης.
Εισηγητές: Παπαευαγγέλου Χάρης, Τσίγκου Αννα.

ΣΗΜΕΡΑ
Τηλεοπτική συνέντευξη
από τον Σήφη Βαλυράκη
Θέματα πολιτικής και τοπικής επικαιρότητας, θα τεθούν στη συνέντευξη του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.
Ο Χανιώτης πολιτικός θα φιλοξενηθεί από τον Μανώλη Κονσολάκη και την εκπομπή «Υπάρχει Θέμα» σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ (αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα