Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμήθηκαν εκπαιδευτικοί

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

Τιμητική εκδήλωση για 24 εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2009 με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου η ΕΛΜΕ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου.
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Αντώνης Ναξάκης, “κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΕΛΜΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών για τους συναδέλφους οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά αποχαιρετιστήρια διπλώματα σε 24 συνταξιούχους από την ΕΛΜΕ και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων”.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η εκδήλωση γίνεται σε μια συγκυρία κρίσιμη καθώς αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Αθήνα η Σύνοδος των Προέδρων ΕΛΜΕ η οποία προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις.
“Σημαντικά ζητήματα θα κριθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως το ασφαλιστικό το οποίο αφορά πολλούς συνταξιούχους, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είμαστε έτοιμοι να προτρέψουμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε οργάνωση συνταξιούχων, διότι τα πράγματα παίρνουν τροπές που θέλουν αντιμετώπιση από όλες τις δυνάμεις και του κράτους και της κοινωνίας” τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Ναξάκη, κύρια αιτήματα για τους εκπαιδευτικούς είναι: η εισοδηματική και η φορολογική πολιτική, το ασφαλιστικό, οι νέες εξελιξεις μετά την αναμόρφωση που επίκειται στους δήμους και οι μεταρυθμίσεις που συζητιούνται για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
“Περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου των ΕΛΜΕ της χώρας προκειμένου να συντονιστούμε για τις περαιτέρω κινήσεις μας και στα Χανιά”, σημείωσε.
Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΛΜΕ ενώ τραγούδια απέδωσε η Χορωδία του κ. Γ. Μεντζελόπουλου
Επίσης στο φουαγιέ του Ωδείου πρσφέρθηκαν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιών Ρουμάτων.
Ελ.Φ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.