Μουσείο Τυπογραφείας

Ζητείται λύση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΟΥ

Άμεση λύση στο θέμα του κτηριακού του Γυμνασίου – Λυκείου Βάμου ζητούν με έγγραφό τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων. Στο έγγραφό τους προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι γονείς εκθέτουν την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και αφορούν τη σχολική στέγη και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων. “Το κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου είναι από τα αρχαιότερα του νομού Χανίων και παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σχολικής στέγης που προκύπτουν από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής του Αποκορωνα τα τελευταία χρόνια” αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων.
Δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία αναφέρει:
α) Τέσσερα τμήματα του Γυμνασίου στεγάζονται σε μεταλλικές αίθουσες τύπου κοντέινερς.
β) Δύο τμήματα του Λυκείου στεγάζονται στις αποθήκες του Γυμναστηρίου.
γ) Τέσσερα τμήματα του Γυμνασίου στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες.
δ) Όλο το σχολικό συγκρότημα λειτουργεί χωρίς καμία μελέτη και πρόβλεψη πυρασφάλειας.
“Στα κατά καιρούς διατυπωμένα αιτήματα των Συλλόγων μας σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα, δίνονταν οι διαβεβαιώσεις ότι αυτό έχει δρομολογηθεί και το έργο της ανέγερσης νέας σχολικής πτέρυγας σύντομα θα εντάσσονταν προς υλοποίηση στο πρόγραμμα σχολικής στέγης του Νομού. Δυστυχώς διαπιστώσαμε από πρόσφατες ενέργειές μας ως νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας, ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν απασχόλησε ουσιαστικά τους καθ’ ύλην αρμόδιους (Δνση Βθμιας Εκπ. Χανίων, Νομαρχία Χανίων), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μελέτη και η απαιτούμενη χρηματοδότηση, όπως μας διαβεβαίωναν. Δεδομένου ότι ο Δήμος Βάμου διαθέτει παρακείμενο οικόπεδο για την ανέγερση νέας πτέρυγας και δεδομένης της ωρίμανσης των αναγκών για άμεση και οριστική λύση του κτηριακού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής του Αποκόρωνα” αναφέρει ο Σύλλογος, που ζητάει την άμεση παρέμβαση του περιφερειακού διευθυντή “για την δρομολόγηση οριστικής λύσης του κτηριακού προβλήματος με ένταξή του στα υπερώριμα και αναγκαία έργα σχολικής στέγης του Νομού. Εμείς ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε με την κινητοποίηση των γονέων μελών μας και των τοπικών φορέων της περιοχής στην από κοινού υλοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης σε όφελος της νέας γενιάς και του τόπου μας.”
Το κείμενο υπογράφουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Βάμου Δ. Μπολιουδάκης και Ν. Μαντωνανάκης αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.