Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι φορείς των Χανίων για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, μετά τη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιωτη Μπιτσαξή.
Ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι δεν μπορεί χρηματοδοτήσει τα έργα οδοποιίας δηλαδή την κυκλοφοριακή σύνδεση που είναι απαραίτητη για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ωστόσο αφού αυτό επιτευχθεί δήλωσε πρόθυμος να χρηματοδοτήσει την περίφραξη του χώρου, τον εξοπλισμό κι ένα μέρος από τα έξοδα Διοίκησης για την διαχείριση και την λειτουργία του.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, όπου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι όπως κι άλλες αθλητικές υποδομές. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί χρηματοδοτήσει τα έργα οδοποιίας δηλαδή την κυκλοφοριακή σύνδεση που είναι απαραίτητη για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου αλλά και για να είναι ασφαλής η είσοδος του κόσμου στον χώρο.
‘Ετσι αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον υφυπουργό Οικονομίας κ. Αρναουτάκη για να δούμε τι ενέργειες μπορούν να γίνουν”ανέφερε ο Δήμαρχος Ακρωτηρίου κ. Κυνηγός ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση που έγινε στην Αθήνα.
“Ο υφυπουργός Αθλητισμού μας υποσχέθηκε ότι εφόσον ξεκινήσει το έργο της κυκλοφοριακής σύνδεσης θα χρηματοδοτήσει την περίφραξη, τον εξοπλισμό και θα συμμετάσχει στα Διοικητικά έξοδα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υπόθεσης, όμως το κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση ήταν πολύ θετικό” επεσήμανε.
Ωστόσο, για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου κρίνεται απαραίτητη η σύσταση Φορέα Διαχείρισης Λειτουργίας του. Για το θέμα αυτό ειναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση στην Νομαρχία Χανίων με εκπρόσωπο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε να υπάρξει συζήτηση επί του σχεδίου και το έργο να προχωρήσει.
Πάντως, οι φορείς προσανατολίζονται για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης είτε προς την Περιφέρεια είτε προς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Το κόστος της μελέτης εκτιμάται περίπου στις 400.000 ευρώ.
“Ο Γενικός Γραμματέας ξεκαθάρισε οτι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα οδοποιίας.
Επομένως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης της κυκλοφοριακής σύνδεσης ή από την Περιφέρεια ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θέμα για το οποίο πρέπει να απευθυνθούμε στον υφυπουργό κ. Αρναουτάκη” κατέληξε ο κ. Κυνηγός.
Ελ.Φ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.