Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
Κατέθεσε
η Χ. Βαληνάκη

ΑΘΗΝΑ
“Διεκπεραιωτικό” χαρακτήρισε η Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγος του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, τον ρόλο της στις υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος, που ενεπλάκη το όνομά της. Η κα Βαληνάκη, καταθέτοντας στη δίκη για υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Ιάκωβου Γιοσάκη, έκανε λόγο για παραφιλολογία και σημείωσε ότι θα χαιρόταν να είχε κληθεί νωρίτερα για να καταθέσει. Η υπεράσπιση του Ιακ. Γιοσάκη, πάντως, επανέλαβε τα περί ιδιαίτερης και διακριτικής μεταχείρισης υπέρ της Χριστίνας Βαληνάκη από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά και τον τότε εφέτη ανακριτή Γιάννη Σίδερη, σε βάρος των οποίων ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Συνάντηση Δρούτσα -Νταβούτογλου

ΛΟΝΔΙΝΟ
Στις δηλώσεις τους μετά το δείπνο εργασίας, διάρκειας τρεισήμισι ωρών, που είχαν στο Λονδίνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επεσήμαναν τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας των χωρών τους στα περιφερειακά θέματα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, στα θέματα της Ευρώπης και στις διμερείς σχέσεις. “Έχουμε κοινή ιστορία, κοινό πεπρωμένο και κοινό μέλλον και η συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά θέματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας δήλωσε: «Ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση να συναντήσω σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Συζητήσαμε στο πνεύμα συνεργασίας, όπως το έχουν εκφράσει οι πρωθυπουργοί των χωρών μας και στις επιστολές τις οποίες αντάλλαξαν πρόσφατα».

ΕΝΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Γνωστοποιείται ο ρόλος
του Σταύρου Δήμα στη ΝΔ
Αθήνα
Μετά τη λήξη της θητείας του ως επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 10 Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί ο ρόλος που θα αναλάβει ο Σταύρος Δήμας στη Ρηγίλλης.
Ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ συναντήθηκε στα γραφεία της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου τέθηκε επί τάπητος η πορεία των κλιματικών αλλαγών μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, η οικονομία και η γεωργία.
Ο κ. Δήμας τόνισε πως μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παραμένει επίτροπος και θα κάνει τη δουλειά του μέχρι και την τελευταία ημέρα. Ερωτηθείς τι θα κάνει στη συνέχεια, απάντησε πως έχει προγραμματίσει σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια και «μετά θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ο κ. Δήμας είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και την παράταξη της ΝΔ «από την οποία προέρχεται και έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά».
Σε ερώτηση για το πόστο που θα αναλάβει ο κ. Δήμας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό θα προκύψει στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παρών στη συνάντηση Σαμαρά – Δήμα ήταν και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πρόοδος στις συνομιλίες
Χριστόφια – Ταλάτ
Λευκωσία
Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε διάφορες πτυχές του κεφαλαίου διακυβέρνηση και διαμοιρασμός εξουσιών κατά τη συνάντηση Χριστόφια- Ταλάτ, χθες, με την οποία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των εντατικών διαβουλεύσεων για το Κυπριακό.
Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να ειπωθούν περισσότερα γύρω από το αποτέλεσμα της συνάντησης και της προόδου που έχει επιτευχθεί, «όταν ο Γενικός Γραμματέας (του ΟΗΕ) θα είναι εδώ και οι ηγέτες συναντηθούν μαζί του το απόγευμα της Δευτέρας».
Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του κεφαλαίου διακυβέρνηση, ο κ. Ντάουνερ παρέπεμψε και πάλι στις δηλώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα. «Οι ηγέτες θα έχουν περισσότερα να πουν σε αυτό το θέμα τη Δευτέρα» είπε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα