Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ:
“Ο υπουργός διαβεβαίωσε για
διευθέτηση του θέματός μας”
Τη διαβεβαίωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για διευθέτηση του προβλήματός τους, επισημαίνουν με χθεσινή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτάς τους στις 23 Ιανουαρίου στο κέντρο “Κονταρός” του Δήμου Κρυονερίδας.
Στην εκδήλωση, σημειώνουν, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης, κ. Ευτ. Δαμιανάκης, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Κουρουπάκη, ο νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γ. Παπαδάκης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνιος Μπαργιατάκης, ο αντινομάρχης Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μιχ. Βαμβούκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Μανούσος Λιονάκης, το προεδρείο του Εργατ/κού Κέντρου Ρεθύμνου, ο διοικητής Ν. Χανίων κ. Φραγκιάς Ζουμπουλάκης, ο αναπλ. διοικητής Α? Π.Σ. Χανίων κ. Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, ο διοικητής Π.Υ. Κισάμου κ. Ιωαν. Μαραγκάκης, ο διοικητής Π.Υ. Ρεθύμνου κ. Χρήστος Μπουραντάς, ο υποδιοικητής Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρκουλάκης, το προεδρείο του Σωματείου Μονίμων Συναδέλφων Πυροσβεστών.
Χαιρετισμούς -προσθέτουν- απέστειλαν “αρκετοί επίσημοι, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχ. Καρχιμάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος και μας διαβεβαίωσε για τη δέσμευση του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη για τη διευθέτηση του προβλήματός μας -που άλλωστε είναι και δέσμευση του πρωθυπουργού μας- ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εμμ. Οθωνας, η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά κ. Δ. Καρύδης και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κ. Στ. Ανέστης”.
Καταλήγοντας ανακοίνωσαν ότι οι παρακάτω αριθμοί έχουν κερδίσει και παρακαλούν όποιοι τους έχουν να επικοινωνήσουν μαζί τους: 143, 140, 491, 265, 465, 062, 141, 170, 362, 048, 337, 364, 495, 467, 453, 535, 031, 163, 401, 173, 169 και 219.

ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ
Νέα σύνθεση
Στις 24 Ιανουαρίου η Διοικούσα Επιτροπή του Π.τ. Κρήτης που προέκυψε από τις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου 2009, συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Κουβαράκης Αντώνης, αντιπρόεδρος: Πεντάρης Ευτύχιος, γεν. γραμματέας: Τσίγκος Ιάσων, ταμίας: Παπαδάκη Μαρία, μέλη: Θεοδωράκης Κωνσταντίνος, Μπαλαχούτης Ιωάννης, Μυριοκεφαλιτάκης Στυλιανός.

ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Μπήκαν από μπαλκόνι
και πήραν χρυσαφικά
Αγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της οικίας μας ημεδαπής γυναίκας σε περιοχή του Δήμου Ακρωτηρίου και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ περίπου κατά δήλωσή της, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 11 το πρωί.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας ενεργείται προανάκριση.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ
Αφαίρεσαν δύο
τόνους ελαιολάδου
Ελαιόλαδο συνολικής ποσότητας δύο τόνων, αξίας 4.500 ευρώ περίπου, αφαίρεσαν άγνωστοι κατά το χρονικό διάστημα από τη 1 τη νύχτα του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου στη Γραμπούσα, ανακοίνωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός χώρου αποθήκευσης ελαιολάδου συνεταιρισμού και αφαίρεσαν από δεξαμενή την ποσότητα των δύο τόνων ελαιολάδου.

ΣΤΑ ΠΛΕΜΕΝΙΑΝΑ
Εντοπισμός αγνοούμενου
Στον εντοπισμό αγνοούμενου αναφέρεται με γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και της εθελοντικής ομάδας Πλεμενιανών, Α. Κωστάκη.
Συγκεκριμένα σημειώνει: “Σαν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και της εθελοντικής ομάδας Πλεμενιανων μόλις ενημερώθηκα από την οικογένεια του για την εξαφάνιση του ανθρώπου τους, κάλεσα αμέσως σε βοήθεια τις εθελοντικές οργανώσεις του τοπικού διαμερίσματος Πλεμενιανών και του Δήμου Πελεκάνου την αστυνομία την πυροσβεστική και τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας. Η συμμέτοχη τους ήταν άμεση και ουσιαστική. Οργώσαμε όλο το χωριό και κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες καταφέραμε να εντοπίσουμε τον αγνοούμενο μετά από 7 ώρες. Ευτυχώς σε καλή κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω την Εθελοντική ομάδα των Πλεμενιανων και του Πελεκάνου καθώς και όλους τους συνδημότες μου που μόλις έμαθαν για το γεγονός ήρθαν και αυτοί για να βοηθήσουν καθώς τον δήμαρχο κον Δασκαλάκη και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Αλφιέρη, γιατί στο κάλεσμά μου για την ανεύρεση του συγχωριανού μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και αρνήθηκαν να φύγουν μέχρι να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και σε άψογη συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας της πυροσβεστικής της πολιτικής προστασίας και του Ερυθρού σταυρού έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Η ουσιαστική στήριξη των εθελοντικών ομάδων από τη μεριά της πολιτείας είναι αναγκαία ειδικά εδώ στην περιφέρεια η αυταπάρνηση τους και η άμεση παρουσία τους είναι εγγύηση για τις δύσκολες στιγμές που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε”.

ΑΠΟ ΤΟΝ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Τηλεοπτική συνέντευξη
Θέματα πολιτικής και τοπικής επικαιρότητας, είναι το θέμα συνέντευξης του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.
Ο Χανιώτης πολιτικός θα φιλοξενηθεί από το Μανώλη Κονσολάκη και την εκπομπή «Υπάρχει Θέμα» τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στις 10 το βράδυ (αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων).

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Διάλεξη για τη δυσλεξία
Διάλεξη με θέμα: «Δυσλεξία-Μαθησιακές Δυσκολίες-Διάσπαση Προσοχής Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη» διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Ομιλητής είναι ο Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, κ. Γεώργιος Παυλίδης. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΣΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ενημερωτική συνάντηση
Ενημερωτική συνάντηση σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, διοργανώνουν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, ξεκινώντας έτσι ένα κύκλο δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών και γονέων.
Τα θέματα της συνάντησης θα είναι: Η οικογένεια στην σύγχρονη κοινωνία και η συμβολή της στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Πώς η οικογένεια συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου (οδός Ανωπόλεως ? Παχιανά). Πληροφορίες: Τηλέφωνο σχολείου 2821097640.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εξετάσεις Γλωσσομάθειας
Από την Δ/ση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 από 9 π.μ. – 12.30 μ.μ. θα υποβάλλονται στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Γιαμπουδάκη 32 1ος όροφος – γραφεία 1 και 2 και ισόγειο – γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2010. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Μαΐου 2010 για τα επίπεδα Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση» σ’ ένα ενιαίο διαβαθμισμένο test), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και ΓΙ «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα και για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» τόσο από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων όσο και από την ιστοσελίδα: www.kpg.ypepth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 28210-47131.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.