Μουσείο Τυπογραφείας

Ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κοινής πορείας που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι νομοί της Κρήτης για την ενιαία τουριστική προβολή του νησιού, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης που είχαν χθες στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η νομάρχης Ηρακλείου, Β. Σχοιναράκη – Ηλιάκη, ο νομάρχης Ρεθύμνου Γ. Παπαδάκης, ο νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης και ο νομάρχης Λασιθίου Σ. Αναστασάκης.
Ολοι οι νομάρχες τόνισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσά τους για θέματα που σχετίζονται με την προώθηση και την ανάπτυξη του νησιού. Ωστόσο, δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους ως προς τη λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σχετικά με τον προγραμματισμό συμμετοχής στις εκθέσεις τουριστικής προβολής, αλλά και τις εκκρεμείς χρηματοδοτήσεις στα θέματα προβολής του νησιού.  
Ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, χαρακτήρισε χρέος των Νομαρχιών προς την τοπική οικονομία τη στήριξη του τουρισμού του νησιού με συμμετοχή σε σημαντικά προγράμματα τουριστικής προβολής.
H νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, αναφέρθηκε στο πολύ ευχάριστο γεγονός, όπως είπε, της συνεργασίας που ακολουθούν οι νομάρχες της Κρήτης για να έχει η τουριστική προβολή του νησιού τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο και τους πολίτες. Δήλωσε ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν της νήσου, χαρακτηρίζοντας πρόχειρο τον προγραμματισμό προβολής, στον οποίο είχε προχωρήσει πέρυσι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, καθώς δεν είχαν κλειστεί οι χώροι σημαντικών εκθέσεων που διοργανώνονται στις σκανδιναβικές χώρες, για τις οποίες η Κρήτη αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό.
Ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, χαρακτήρισε την κοινή απόφαση των νομαρχών μεγάλη δύναμη για την Κρήτη και ο νομάρχης Λασιθίου, Σήφης Αναστασάκης, μίλησε για τον κοινό στόχο που τέθηκε, προκειμένου η Κρήτη να έχει μια αναβαθμισμένη παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.