Μουσείο Τυπογραφείας

Βραβεύτηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του εφέδρου αξιωματικού στον αύλειο χώρο του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου.
Αργότερα το βράδυ, στη Λέσχη Αξιωματικών πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φράγκου Φραγκούλη.
Η τελετή στον χώρο του ΣΕΑΝ έγινε παρουσία μεταξύ άλλων του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου, του προέδρου του ΣΕΑΝ Στέλιου Κιαγιαδάκη, του αντιπροέδρου της ΣΕΑΝ κ. Κωστή Καλλέργη, του επίτιμου αρχηγού της ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσου Παραγιουδάκη, του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, του αντινομάρχη κ. Γιώργου Νικολούδη, του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη, του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου κ. Μύρωνα Καλαϊτζή και άλλων επισήμων οι οποίοι και κατέθεσαν στεφάνια.
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.
Τμήμα της τελετής συνόδεψε μουσικά το 547 Τ. Πεζικού, άνδρες του οποίου βρίσκονταν παρατεταγμένοι στον χώρο σε άψογο σχηματισμό.
Σε δηλώσεις του ο αρχηγός του Γ.Ε.Σ κ. Φραγκούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κρητικό λαό για την τιμή που του κάνει, καθώς σε εκδήλωση που έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών του αποδόθηκε από τον Σύνδεσμο η ανώτατη διάκριση, δηλαδή το “Ανδρών Κρητογενών Αριστείον” μετά σχετικού διπλώματος, για την απόφασή του να μετονομαστεί και πάλι η 5η Ταξιαρχία Πεζικού σε “V Μεραρχία Κρητών”. Ο ίδιος υποστήριξε πως η μετονομασία της 5η Ταξιαρχίας “ήταν το λιγότερο που μπορούσε να γίνει για τους ήρωες εφέδρους αξιωματικούς της Κρήτης αλλά και για τους λεβέντες στρατιώτες οι οποίοι τίμησαν στα πεδία των μαχών την ιδέα της ελευθερίας της δημοκρατίας και της πατρίδας”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.