Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ

Το 2ο Γ.Λ. Χανίων αντιμετωπίζει σήμερα (11π, στο κλειστό του Εθνικού Σταδίου) το 1ο Γ.Λ. Ρεθύμνου, με στόχο να επαναλάβει την περυσινή του επιτυχία, να κατακτήσει δηλαδή τον παγκρήτιο τίτλο στο σχολικό μπάσκετ αγοριών.
Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες και στο -συναρπαστικό- τελικό Κρήτης του 2008, που είχε γίνει στη γειτονική μας πόλη και τα χανιωτάκια είχαν επικρατήσει (με τρίποντο του Κυριακάκη, στην εκπνοή του αγώνα) 50-49, φέρνοντας έτσι μετά από πολλά χρόνια την “κούπα” στο νομό μας.
Η πρωταθλήτρια Κρήτης θα παίξει φέτος εκτός έδρας τον αγώνα μπαράζ με την αντίστοιχη των Αθηνών, για μια θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης (που έχει οριστεί να γίνει 22-25/ Φεβρουαρίου, στο Μεσσολόγι).
* Τον τίτλο στο μπάσκετ κοριτσιών πήρε και φέτος το Πειραματικό Λύκειο Ρέθυμνου, κερδίζοντας στον τελικό -εκτός έδρας- το 2ο Γ.Λ. Ηρακλείου (ομάδα που απέκλεισε στα ημιτελικά το Γ.Λ. Νέας Κυδωνίας) με 55-24.
* Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Χανίων, την Τετάρτη 3/2 θα γίνουν στα Χανιά οι ημιτελικοί Κρήτης σε βόλεϊ αγοριών-κοριτσιών και ποδόσφαιρο αγοριών, ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες του νομού μας και τις αντίστοιχες του Ηρακλείου.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΛΥΚΕΙΩΝ
Στις εγκαταστάσεις του Γ.Λ. Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό) διεξήχθησαν και φέτος οι αγώνες πινγκ πονγκ Λυκείων του νομού μας σε αγόρια και κορίτσια, στους οποίους υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Κική Ερηνάκη.
Στο απλό αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Πατσουμαδάκης (2ο Γ.Λ. Χανίων), επικρατώντας στον τελικό του Μάνου Καλογεράκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου), ενώ 3ος ήταν ο Γιάννης Ανδρεαδάκης (Γ.Λ. Ακρωτηρίου).
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών, την 1η θέση πήρε η Εβελίνα Κουτσουπάκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου) αφού στον τελικό νίκησε την Μαρκέλα Πασαριβάκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου), ενώ 3η ήταν η Κυριακή Μπουράκη (Γ.Λ. Ακρωτηρίου). Οι δυο πρώτοι κάθε φύλλου, εκτός από το απλό, θα παίξουν “ζευγάρι” και στο διπλό της τελικής φάσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα, 9-10 Φεβρουαρίου.
Τέλος, για το ομαδικό αγοριών προκρίθηκε το Γ.Λ. Ακρωτηρίου (την ομάδα αποτελούν οι Αντώνης Περάκης, Σεβαστιανός Παπαδογιάννης, Βασίλης Ορνεράκης και Νεκτάριος Ανδρεαδάκης) που θα πάρει μέρος και αυτό στην τελική φάση. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη τετράδα της τελικής πανελλήνιας κατάταξης στο απλό και οι πρωταθλήτριες Ελλάδος στο ομαδικό, σε αγόρια και κορίτσια, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας, 25-31 Μαρτίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα