Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αθήνα
Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών στην Ελλάδα, διέταξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ).
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 του ν. 703/77 (όπως ισχύει) και 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ) σε υπόθεση αποφάσεων της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (και συμπράξεων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές μεταφορές στην Ελλάδα).
Η σχετική εισήγηση αναφέρει ότι οι αποφάσεις της Ένωσης (καθώς και οι αντίστοιχες συνεννοήσεις των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων – μελών του Δ.Σ. στο πλαίσιο της Ένωσης) αφορούν στη συντονισμένη προσαρμογή τιμών στο αυξημένο κόστος καυσίμων κατά τη χρονική περίοδο 2006 – 2008, καθώς και στη συντονισμένη υποβολή ή μη δηλώσεων δρομολόγησης (και προσφορών σε διαγωνισμούς π.χ. για τις άγονες γραμμές) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατά τη χρονική περίοδο 2002 – 2008.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα