Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Εκδήλωση για τον Α. Χιόνη
στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η Εταιρεία Θεάτρου “Μνήμη” και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, και ώρα 7.30 μ.μ., τιμητική εκδήλωση πάνω στο έργο και την προσωπικότητα του σημαντικού σύγχρονου ποιητή Αργύρη Χιόνη, που κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από το χωριό Βούβες. Θυμίζουμε πως ο Αργύρης Χιόνης, του οποίου τα θεατρικά έργα «Το μήνυμα» και «Βροχή δωματίου» ανέβηκαν πρόσφατα στο θέατρο “Κυδωνία”, τιμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 με το Kρατικό Βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο του «Το οριζόντιο ύψος». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αλέξης Πολίτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πέτρος Μάρκαρης, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας και ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στην οδό Υψηλαντών 33.

ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Συνεστίαση φίλων Ιδρύματος
“Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”
Ο Σύλλογος “Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, που έχει συσταθεί για την ηθική και οικονομική στήριξη του έργου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 9 μ.μ., στο κέντρο Flamingo Road, τέρμα Παπαναστασίου στα Λενταριανά, με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Προσκλήσεις διατίθενται, στην τιμή των 25 ευρώ το άτομο, από τα γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στη Χαλέπα (τηλ.: 2821051555, 2821056008 και ώρες από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.) και τον κ. Σήφη Μαρκάκη (γραφείο Τύπου Νομαρχίας Χανίων τηλ.: 2821340160).

ΣΤΟ ΙΤΖΕΔΙΝ
Ξενάγηση από την ΙΛΑΕΚ
και κοπή πίτας
Ξενάγηση στο ιστορικό φρούριο του Ιτζεδίν στο Καλάμι Δήμου Σούδας, το οποίο κτίστηκε την τελευταία περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη πραγματοποιεί η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την είσοδο του Φρουρίου Ιτζεδίν. Μετά την ξενάγηση, η ΙΛΑΕΚ θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτά της στην ταβέρνα “Βίγλα”. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2821057733, 6972056553.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα