Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Εξιτήριο πήρε η ειδική φρουρός
του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής
Αθήνα
Εξιτήριο μετά από τρεις μήνες νοσηλείας και αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις πήρε χθες το πρωί από το νοσοκομείο “Μετροπόλιταν”, η 23χρονη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, η οποία είχε τραυματιστεί βαριά από τις σφαίρες τρομοκρατών κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής στις 27 Οκτωβρίου 2009. Η 23χρονη ειδική φρουρός δήλωσε συγκινημένη από το ενδιαφέρον του κόσμου και αποφασισμένη να επιστρέψει όταν αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της στο αστυνομικό Σώμα. Ο διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου “Μετροπόλιταν”, ο οποίος την χειρούργησε στον βραχίονα τόνισε ότι “θα χρειαστεί ένας χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της”. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου ευχαρίστησε τους γιατρούς και τόνισε ότι οι τρομοκράτες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
?
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εμπρηστικός μηχανισμός
σε αυτοκίνητο της Περιφέρειας
Θεσσαλονίκη
Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό , αποτελούμενο από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, πυροδότησαν άγνωστοι κάτω από αυτοκίνητο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χθες τα ξημερώματα, στην οδό Μουσών 24, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο παραπάνω όχημα. Καθώς και σε άλλα δύο παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα που κάηκαν ολοσχερώς.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

?

ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Αναγκαστική προσγείωση
αεροσκάφους στο «Ελ.Βενιζέλος»
Αθήνα
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι ένα ελικοφόρο αεροσκάφος της Olympic Air, προερχόμενο από το Βουκουρέστι. Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή οι διαδικασίες αναγκαστικής προσγείωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης διαπίστωσε πως υπήρχαν καπνοί από πυρκαγιά στο θάλαμο διακυβέρνησης.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 25 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Αμέσως μετά την προσγείωση, το αεροσκάφος εκκενώθηκε και εξετάζεται από εμπειρογνώμονες.

ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 4%
Αυξημένο
το κόστος
διαβίωσης
μιας τετραμελούς
οικογένειας
Αθήνα
Σχεδόν 80 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2008 χρειάστηκε να ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια για είδη πρώτης ανάγκης τον Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Έτσι ενώ το 2008 μια τετραμελής οικογένεια χρειαζόνταν 2015,84 ευρώ για είδη πρώτης ανάγκης, τον Δεκέμβριο του 2009 χρειάστηκε 2094,35 ευρώ.
Μέσα σε ένα χρόνο το οικογενειακό καλάθι αυξήθηκε κατά 4%. Την πρωτιά στις αυξήσεις κατέχουν η βενζίνη η οποία αυξήθηκε κατά 26% και το πετρέλαιο θέρμανσης, όπου αυξήθηκε κατά 11%.
Ο τομέας της υγείας, την ένδυσης και της υπόδησης, της εκπαίδευσης και της ύδρευσης αυξήθηκαν κατά 3%. Μείωση 1% παρουσιάσε ο τομέας των τροφίμων.

ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
Φθορές σε συρμό του ΗΣΑΠ
από ομάδα νεαρών
Αθήνα
Φθορές σε συρμό του ΗΣΑΠ προκάλεσε ομάδα νεαρών χθες στις 5 τα ξημερώματα, τοποθετώντας εμπόδια, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις γραμμές και αναγκάζοντάς τον να σταματήσει στο σταθμό των Πατησίων.
Οι νεαροί έσπασαν ένα τζάμι, έκαναν γκράφιτι στα βαγόνια και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επικίνδυνο νερό από
γεωτρήσεις και πηγάδια
Αθήνα
Επικίνδυνο για την υγεία, λόγω της νιτρορρύπανσης είναι το νερό από τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια στα Μεσόγεια, τη Θεσσαλία, την Κωπαΐδα, την Αργολίδα, τη λεκάνη Πηνειού, τον κάμπο Θεσσαλονίκης, τη λεκάνη Στρυμόνα και την πεδιάδα Αρτας, που έχουν επισήμως χαρακτηριστεί ευπρόσβλητες ζώνες. Σύμφωνα με «Τα Νέα», η νιτρορρύπανση στην Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για τα υπόγεια νερά, σε 42% από τα 418 σημεία όπου γίνεται δειγματοληψία σε όλη την Ελλάδα η ετήσια συγκέντρωση των νιτρικών υπερβαίνει τα 50mg ανά λίτρο, που είναι το αποδεκτό όριο. Όσον αφορά στον ανθρώπινο οργανισμό, για τα μικρά παιδιά το όριο είναι 12mg ανά λίτρο. Κύρια πηγή της νιτρορρύπανσης, σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων, είναι οι γεωργικές αλλά και κτηνοτροφικές δραστηριότητες εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης ζωικών αποβλήτων. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι αυξημένες ποσότητες νιτρικών στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να αποβούν επικίνδυνες και να προκαλέσουν από σύνδρομο κυάνωσης στα βρέφη μέχρι και καρκίνο του στομάχου.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ
Κατρακυλάει ο υδράργυρος

Αθήνα
Τσουχτερό παραμένει το κρύο σε όλη τη χώρα, ενώ χθες σε ορισμένες περιοχές, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες εκδηλώθηκε παγετός στα βόρεια προάστια της Αττικής ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη λεωφόρο Πάρνηθας. “Μηδέν” έπιασε ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη χθες το πρωί ενώ ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης στο Κιλκίς, στη Βέροια αλλά και στην Κατερίνη. Προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας λόγω του παγετού. Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στους δήμους στα βόρεια του νομού Έβρου αλλά και στη Σαμοθράκη, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, -22 βαθμούς Κελσίου, καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Φαλακρό Δράμας ενώ στους -17,1 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο σταθμό του Αστεροσκοπείου στην Ορεστιάδα, σήμερα το πρωί. Ειδικότερα, οι χαμηλότερες  θερμοκρασίες καταγράφησαν στις περιοχές: Φαλακρό Δράμας -22, Αστερ. Ορεστιάδας -17, Σουφλί -5, Ορεστιάδα -5, Νευροκόπι -4, Έδεσσα -3, Μέτσοβο -3. Οι υψηλότερεςστις περιοχές: Παλαιοχώρα 13, Τυμπάκι 13, Μεσσήνη 13, Καλαμάτα 12, Φιλιατρά 12.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα