Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΚΠΔ ΠΑΧΙΑΝΩΝ
Πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών
Πρόγραμμα με θέμα τις πρώτες βοήθειες θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, από τις 11.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημέρωση για πρώτες βοήθειες σε παιδιά Δημοτικού από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού.

ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ
Εκδήλωση
αφιερωμένη
στους τρεις Ιεράρχες
Εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, το ΣΔΕ Κισάμου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι πρόγονοί μας καθιέρωσαν τη μέρα αυτή των τριών Ιεραρχών ως μέρα των ελληνικών γραμμάτων, της παιδείας και ως σχολική εορτή τιμώντας έτσι την αγιοσύνη των τριών ως πατέρων της Εκκλησίας και συγγραφέων, την ιεραποστολική τους δράση, την ευρυμάθειά τους, το ανεπανάληπτο δογματικό τους έργο και την οικουμενικότητα που πηγάζει από τη ζωή τους: η επίτευξη του συγκερασμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της φιλοσοφίας με τη χριστιανική πίστη”.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΚΥΔΩΝΙΑ”
Τελευταία παράσταση
του “Συλλέκτη”
Η θεατρική ομάδα του Ηρακλείου «Σχήμα 7» παρουσιάζει, για μία τελευταία παράσταση, στο θέατρο “Κυδωνία” Υψηλαντών 12, στα Χανιά, το έργο «Ο Συλλέκτης» του John Fowles, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 9.30 μ.μ.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη, η μουσική επιμέλεια είναι της Κατερίνας Ζουρίδη, βοηθός σκηνοθέτη η Γιάννα Σταμούλη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Μεταξάκης (Φρέντερικ) και Ράνια Πλατάκη (Μιράντα).
Τηλέφωνο θεάτρου: 2821092395, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976331107. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Εκδήλωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού
Διάφορες δραστηριότητες – εκδηλώσεις διοργάνωσε στα Χανιά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων το παράρτημα Κρήτης της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού. Ειδικότερα, στις 30 Δεκεμβρίου έγινε η εορτή του Δέντρου των Χριστουγέννων όπου παραβρέθηκαν 74 παιδιά και εγγόνια Αποστράτων Αξιωματικών μαζί με τους γονείς των, όπως και 5 άπορα παιδιά της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων.
Ο πρόεδρος Αντιπλοίαρχος ε.α. Χ. Δρακάκης ΠΝ αφού καλωσόρισε όλους, μικρούς και μεγάλους, τους ευχήθηκε υγεία, καλή πρόοδο και ο καινούργιος χρόνος να είναι ευλογημένος. Στη συνέχεια η κόρη του Αρχιπλοιάρχου ε.α. Μανώλη Πετράκη, ντυμένη Αγιος Βασίλης μοίρασε τα δώρα στα παιδιά και εγγόνια. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κλιμάκιο της ορχήστρας του ΝΑΣΚΡΗ που έπαιξαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΣΤΑ “ΚΑΝΑΡΙΑ”
Την πίτα της θα κόψει
η “Χρυσοπηγή”
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Σύλλογος Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης “Η Χρυσοπηγή” σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο κέντρο “Κανάρια”. Είσοδος 5 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 27/1 – 1/2
Εκδηλώσεις
? “Τα μαθητικά τα χρόνια” θα μας θυμίσει το Μουσείο Σχολικής Ζωής το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
? Διάλεξη με θέμα «Εισαγωγή στην Αγιουβέρδα» το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων. Θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής Ινδικής μουσικής.
Εκθέσεις

? Εκθεση ζωγραφικής της Ολλανδέζας ζωγράφου Wil Lof πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης “Aroma of Art”, στον Πλατανιά. Θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και λειτουργεί 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 8.30 μ.μ.
? Εκθεση “Διαδρομές” του Κωνσταντίνου Ξενάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 29 Ιανουαρίου. Λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά. Κάθε Τετάρτη είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα