Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Παρίσι
Μικρή αύξηση στα ποσοστά αποδοχής του Γάλλου προέδρου δείχνει μια νέα δημοσκόπηση, με τους αναλυτές να αποδίδουν το γεγονός στην άμεση αντίδραση της κυβέρνησης στο δράμα της Αϊτής.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες ο Νικολά Σαρκοζί αύξησε τα ποσοστά του παραμένοντας όμως κοντά σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο στον απόηχο των αντιδράσεων με αφορμή τον μισθό του επικεφαλής της κρατικής εταιρίας ηλεκτρισμού EdF.
Η δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, δείχνει ότι το ποσοστό αποδοχής του γάλλου προέδρου έχει αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον Δεκέμβριο και βρίσκεται στο 38%.
Η αύξηση αυτή αποδίδεται εν μέρει στην άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Αϊτής.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ανρί Προλιό να εξακολουθεί να αμοίβεται από την Veolia, τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής περιβαλλοντικών υπηρεσιών, της οποίας ηγείτο προτού αναλάβει τη διοίκηση της EDF τον Νοέμβριο, πλήττουν τον Σαρκοζί λίγο πριν από τις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου.
Ο Προλιό συμφώνησε, υπό πίεση, την περασμένη εβδομάδα, να σταματήσει να λαμβάνει τον μισθό των 450.000 ευρώ που λάμβανε από τη Veolia, όπου έχει διατηρήσει τη θέση του προέδρου. Η διαμάχη που ξέσπασε για τον μισθό του επανέφερε στο προσκήνιο τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει πέρυσι το σχέδιο τοποθέτησης του φοιτητή γιου του Σαρκοζί, Ζαν, ως επικεφαλής μίας ισχυρής δημόσιας υπηρεσίας που διαχειρίζεται την επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού.
Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου μειώθηκε εξαιτίας του σχεδίου αυτού φτάνοντας στο 35%, το οποίο είχε καταγράψει η Ifop τον Μάιο του 2008, ένα χρόνο αφότου ανέλαβε την προεδρία. Στη νέα αυτή δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 14 με 22 Ιανουαρίου, το 61% των 1.880 ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις του Σαρκοζί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα