Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Άγκυρα
Στη σύλληψη 120 υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάϊντα, προχώρησε η αντιτρομοκρατική
υπηρεσία της Τουρκίας σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. Η επιχείρηση διεξήχθη νωρίς χθες
το πρωί σε 16 διαφορετικές πόλεις, ανάμεσά τους στην Κωνσταντινούπολη, τη Μαλάτια, τη Μερσίνη και τη Γκαζιαντέπ. Στις εφόδους κατασχέθηκαν συστατικά για την παρασκευή εκρηκτικών, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια. Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Τουρκία. Πρόκειται για τον Σερντάρ Ελμπασά, γνωστός και με το κωδικό όνομα Αμπού Ζερ.
Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Γκαζιαντέπ, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης στην περιοχή που συνορεύει με τη Συρία, ενώ ένας άλλος από τους συλληφθέντες φέρεται να παρακολούθησε στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο Αφγανιστάν.
Την περασμένη Δευτέρα η Tουρκική αστυνομία είχε συλλάβει 34 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στα Αδανα της νότιας Τουρκίας. Σε 25 από αυτά απαγγέλθηκαν κατηγορίες από το δικαστήριο των Αδάνων. Ο Τουρκικός πυρήνας της Αλ Κάιντα θεωρείται από τις Τουρκικές αρχές υπεύθυνος για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003 εναντίον δύο συναγωγών, του βρετανικού προξενείου και της βρετανικής τράπεζας HSBC, με 63 νεκρούς.
Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο, ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζουάχρι, νούμερο δύο στην ιεραρχία της Αλ Κάϊντα, εξαπέλυσε απειλές κατά της Τουρκίας, με αφορμή την ανάληψη της διοίκησης Νατοϊκών δυνάμεων στην Καμπούλ από τους Τούρκους.

Μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε εξήντα άτομα τα οποία κατηγορεί ότι διατηρούσαν σχέσεις με την Κουρδική οργάνωση PKK. Οι έφοδοι έγιναν στις επαρχίες Μπατμάν, Ντιγιάρμακιρ, Βαν και στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης, ενώ την επιχείρηση συντόνιζαν οι αρχές της επαρχίας Μπατμάν.
Στη διάρκεια των εφόδων αυτών κατασχέθηκαν και όπλα, ενώ στους συλληφθέντες αποδώθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στο PKK και πώληση όπλων στα μέλη του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα