Μουσείο Τυπογραφείας

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες στα Τέμπη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ

Την εκτίμησή του ότι μέχρι το Πάσχα θα λειτουργεί ο δρόμος των Τεμπών κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις επανέλαβε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Δ. Ρέππας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει σε βάρος της ασφάλειας του έργου.  Ο κ. Ρέππας απαντώντας σε επερώτηση 12 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών, ενημέρωσε τη Βουλή ότι οι εργασίες ξεκινούν τη Δευτέρα.
Διευκρίνισε, ωστόσο, πως ο χρόνος που θα ξανανοίξουν τα Τέμπη εξαρτάται από την ετοιμότητα του παραχωρησιούχου και επισήμανε την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του εργοταξίου με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να παραδοθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.
«Δεν θα παρέμβουμε σε βάρος της ασφάλειας», είπε ο κ. Ρέππας και χαρακτήρισε το εγχείρημα «δύσκολο και πολύπλοκο».
Σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι οι επαγγελματίες δεν απολαμβάνουν απλώς της κατανόησης του κράτους, το οποίο πρόσθεσε θα κάνει το χρέος του απέναντί τους, με τρόπο ώστε να μην αυτοϋπονομευθεί η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, δεδομένης της υπό εξέλιξη νομικής διαφοράς.
Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε το φόβο ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για έκτακτες περιπτώσεις.
Για τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ.Σκυλλάκος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Α.Ροντούλης διερωτήθηκε τι έκαναν τα δύο κόμματα τόσα χρόνια που υπήρχε το θέμα της επικινδυνότητας στα Τέμπη.
«Φέρετε αμφότεροι την ευθύνη για την υπογραφή αυτής της αποικιοκρατικής σύμβασης», είπε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Ηρώ Διώτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.