Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΝΗΜΕΣ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μόσχα.
Την ενίσχυση του στόλου της στη Βαλτική αποφάσισε η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA, που επικαλείται ανώνυμο ανώτατο αξιωματούχο του Ναυτικού.
Η κίνηση αυτή, θεωρείται απάντηση στα Αμερικανικά σχέδια
για την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Πολωνία.
“Τα επίγεια, υποθαλάσσια και εναέρια στοιχεία του Στόλου της Βαλτικής θα ενισχυθούν” ανέφερε το RIA, ενώ εκπρόσωπος των Ρωσικών ναυτικών δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.
Η Ρωσία του Πούτιν, ασκεί ολοένα και πιο δυναμική εξωτερική πολιτική συνεπώς δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη για την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν Βαρσοβία και Ουάσιγκτον, με την οποία
ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων Patriot στο έδαφος της Πολωνίας, που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά τους οι Πολωνοί, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στάση της Μόσχας, ζητώντας από τους
Αμερικανούς την εγκατάσταση στρατευμάτων τους στην Πολωνία, τονίζοντας ότι Πολωνικά στρατεύματα έχουν συνδράμει τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Την ίδια ώρα, για συμφωνία με τη Μόσχα σχετικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών, έκανε λόγο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία.”Είναι απλά θέμα χρόνου και νομίζω ότι πλησιάζει η γραμμή του τερματισμού, στο πολύ προσεχές μέλλον”, δήλωσε ο Τζον Μπέιρλι, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Ηχώ της Μόσχας”, ενώ το Κρεμλίνο απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο. Ερωτηθείς εάν η συμφωνία, που θα αντικαταστήσει το σύμφωνο START 1, θα είναι έτοιμη για υπογραφή μέχρι τον Απρίλιο, ο Μπέιρλι άφησε να εννοηθεί ότι ίσως η προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί συντομότερα. Τον Ιούλιο, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μπαρακ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμφώνησαν ότι με τη νέα συμφωνία θα μειωθεί ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών, ώστε να μείνουν από 1.500 έως 1.675 σε κάθε πλευρά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα