Μουσείο Τυπογραφείας

Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια ανακοίνωσε
ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σύσκεψη για την Οδική Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργών, Υφυπουργών και κυβερνητικών στελεχών.
Οπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην επιτροπή θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Έργο της Επιτροπής είναι:
· Η διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για την οδική
ασφάλεια και την εξέταση των θεμάτων που αφορούν στην οδική ασφάλεια της χώρας.
· Η κατάρτιση σχετικών βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προγραμμάτων και η παρακολούθηση της
εφαρμογής τους.
· Ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών για την
συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών και άλλων στοιχείων και τη λήψη μέτρων, με σκοπό τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση της
οδικής ασφάλειας
· Η παρακολούθηση της
εφαρμογής της εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, την εποπτεία των επιμέρους δράσεων και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους.
Στόχος της όλης προσπάθειας, είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και οι δραματικές επιπτώσεις τους, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος της σύγκλισης με τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκαν θέματα που συνδέονται ευθέως με την Οδική Ασφάλεια και αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την εξέλιξη των τροχαίων ατυχημάτων, μεταξύ των οποίων:
· Η απλοποίηση της νομοθεσίας
· Οι διαφημιστικές πινακίδες, και
· Η συμμετοχή των πολιτών μέσω του διαδικτύου,
τόσο για την πάταξη του καθεστώτος των αυθαίρετων και παράνομων πινακίδων, όσο και για την εμπέδωση της κοινωνικής ευθύνης στην
αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.