Μουσείο Τυπογραφείας

Σε ύφεση η νέα γρίπη

ΣΤΑ 17.027 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Μειωμένη αλλά όχι ασήμαντη χαρακτηρίζεται η εξάπλωση της νέας γρίπης, στην τελευταία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 361 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τις 17.027.
Εξάλλου χθες, Πέμπτη ένας άνδρας 59 ετών, με ιστορικό κακοήθειας, που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1), ανέπτυξε επιπλοκή από αυτήν και πέθανε, όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ.
Τις τελευταίες ημέρες, τρία στα δέκα δείγματα που αναλύονται από τα εξειδικευμένα εργαστήρια είναι θετικά στον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.
Μέχρι σήμερα, η παρουσία της εποχικής γρίπης είναι μηδενική και οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η νέα γρίπη να αντικαταστήσει σταδιακά την εποχική.
Σημαντικά μειωμένος διαπιστώνεται και ο αριθμός των ασθενών που απευθύνθηκαν σε κάποιο γιατρό λόγω γριπώδους συνδρομής (δηλαδή συμπτωμάτων που είναι ύποπτα για γρίπη): Για κάθε 1.000 επισκέψεις, οι 18 περίπου αφορούσαν τέτοιες περιπτώσεις, τη στιγμή που τις προηγούμενες εβδομάδες είχε καταγραφεί ρεκόρ τέτοιων επισκέψεων -είχαν φτάσει και τις 90 ανά 1.000.
Σπανιότερες είναι πλέον και οι απουσίες μαθητών από τα σχολεία, λόγω γρίπης.
Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα ελάχιστα είναι τα σχολικά τμήματα ή ολόκληρα σχολεία που κλείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, «όλα τα παραπάνω τεκμηριώνουν ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε φάση ύφεσης του επιδημικού κύματος νέας γρίπης Α(Η1Ν1). Ωστόσο είναι σαφές ότι η δραστηριότητα της νόσου συνεχίζεται. Μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού συνεχίζει να μην έχει ανοσία έναντι του ιού της νέας γρίπης και ως εκ τούτου ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.