Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

“Ανάσα” στα δύσκολα οικονομικά του ΟΑΔΥΚ αναμένεται να δώσει το 1 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε να χορηγήσει άμεσα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σ. Αρναουτάκης από
τα οφειλόμενα της τακτικής επιχορήγησης του Οργανισμού, την ίδια στιγμή που θα σταλεί “τελεσίγραφο” σε δήμους-οφειλέτες να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους απέναντι στον Οργανισμό.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ παρουσία του γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρούντζου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των 65 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολεί ο Οργανισμός. Μιλώντας στο Δ.Σ. ο κ. Καρούντζος ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για τον καθένα από τους 65 προκειμένου να δει ο ίδιος το αντικείμενο εργασίας τους και πού απασχολούνται και αναλόγως να κρίνει αν σε κάποιους από αυτούς δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις. Ο γ.γ. άφησε αιχμές για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενώ παράλληλα σε ό,τι αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους υπογράμμισε πως θα είναι δίπλα “σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν” και πως δεν πρόκειται να δεκτεί “λογικές ξεκούρασης ορισμένων που συμπληρώνουν 20ετία”. Ο απερχόμενος γεν. διευθυντής κ. Σπανουδάκης τόνισε πως οι περισσότερες προσλήψεις συμβασιούχων έγιναν προκειμένου να λειτουργήσει η ενιαία διαχείριση των αντλιοστασίων. “Μέχρι το 2005 τα αντλιοστάσια λειτουργούσαν ελέω θεού” ανάφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Σήμερα ο γ.γ. θα στείλει σε όλους τους Δήμους που χρωστούν χρήματα στον ΟΑΔΥΚ για μελέτες που έχει εκπονήσει, έγγραφο στο οποίο θα ζητεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. “Αν δεν μπουν σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους με δόσεις ή με όποιο άλλο τρόπο βρεθεί, τότε ξεκάθαρα εγώ ως γ.γ. δεν θα εγκρίνω κανένα έργο τους για ένταξη στο ΕΣΠΑ”.
Μιλώντας για τους Δήμους ο κ. Καρούντζος παρατήρησε πως”πρέπει οι δήμοι και όσοι έχουν κάνει συμβάσεις με τον ΟΑΔΥΚ να προχωρήσουν σε μια διαδικασία σταδιακής εξόφλησης των
υποχρεώσεων τους. Θα φύγει μια επιστολή δική μου προς όλες τις πλευρές ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της εξόφλησης. Ο ΟΑΔΥΚ είναι ένα εργαλείο αναπτυξιακό και δεν μπορεί από τη μια πλευρά να βοηθάει όλους τους Δήμους σε επίπεδο ωρίμανσης, μελετών, παρακολούθησης,
εκτέλεσης, λειτουργίας έργων και να μην έχει τα έσοδα που πρέπει να έχει”.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ
Το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ έκανε δεκτή την παραίτηση του γεν. διευθυντή κ. Σπανουδάκη, η οποία ζητήθηκε από τον γ.γ. κ. Καρούντζο μολονότι υπήρχε σύμβαση μέχρι το 2011. Τα μέλη του Δ.Σ.
αναφέρθηκαν με τα πιο ζεστά λόγια στον απερχόμενο πρόεδρο, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στο “να ξεπερασθούν οι δυσκολίες για πολλά μεγάλα έργα σε Ρέθυμνο και Χανιά, για να προχωρήσουν τα φράγματα και οι βιολογικοί καθαρισμοί”.
Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Σπανουδάκης επισήμανε πως οι αλλαγές στον οργανισμό σε ό,τι αφορούν το θεσμικό του ρόλο ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες του, ενώ την ίδια στιγμή ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο του. Για την αντικατάσταση του κ. Σπανουδάκη ο κ. Καρούντζος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι θα γίνει με της ανοικτής διαβούλευσης (Οpen gov) προκήρυξη, η οποία θα ανέβει την ερχόμενη εβδομάδα στο διαδίκτυο και μέσα σε πέντε ημέρες θα κατατεθούν οι αιτήσεις και θα γίνει η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα