Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Προδιαγραφές ένταξης στο ΕΣΠΑ έχει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου, από τα Νοπήγια έως τα Βιγγλιά, τόνισε χθες, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Μηθύμνης, ο γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μηθύμνης κ. Γ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Ν. Κουμάκης, ο σύμβουλος του Δήμου Α. Σχετάκης, ο κ. Μ. Πουλής από την Τ.Υ.Δ.Κ. και η μηχανικός του Δήμου Μηθύμνης.
“Είχαμε τη δέσμευση του γενικού γραμματέα ότι θα στηρίξει το έργο καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές ένταξης στο ΕΣΠΑ. Τον ενημερώσαμε για το που βρισκόμαστε στο θέμα των μελετών και τι έχουμε να κάνουμε ακόμα και φάνηκε πολύ θετικός στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου που θα αλλάξει εντελώς το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισάμου”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κουμάκης.
Οι φορείς του Δήμου Μηθύμνης τόνισαν πως εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου. Ακολουθούν η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, της συγκοινωνιακής μελέτης για το οδικό δίκτυο της περιοχής, η υδραυλική μελέτη που αφορά τη διευθέτηση των χειμάρρων και η περιβαλλοντική μελέτη. Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για το θέμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Κισάμου, με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του φορέα διαχείρισης ώστε να μην καθυστερήσει περισσότερο το έργο. Τέλος έγινε αναφορά και στο ζήτημα της δημιουργίας του κόμβου του Δραπανιά, έργο απαραίτητο για την οδική κυκλοφορία της περιοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα