Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Ριάντ
Το βασιλιά Αμντάλα της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης
ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, ήταν η παραπαίουσα ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε το επίσημο Σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Ο Σαουδάραβας μονάρχης και ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέτασαν τις προσπάθειες που αναπτύσσονται ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και συνολική ειρήνη που θα εγγυάται στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμά του να εδραιώσει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, αναφέρει το τηλεγράφημα του SPA.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να δρομολογήσουν μια νέα πρωτοβουλία, με τη διεξαγωγή διετών διαπραγματεύσεων και την παροχή αμερικανικών εγγυήσεων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία τον τελευταίο χρόνο.
Στις διμερείς επαφές διερευνήθηκαν «οι τρόποι ενίσχυσης των σχέσεων σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο πλευρών» και η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών η οποία τελεί υπό συζήτηση ανάμεσα στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου/CCG (του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι κύριο μέλος) και την Τουρκία.
Ο Ερντογάν που συνοδεύεται από τέσσερις υπουργούς,
ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, κάλεσε τους Σαουδάραβες να επενδύσουν στη χώρα του, σε ομιλία του στο Ριάντ ενώπιον Τούρκων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα