Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη Ερντογάν στη Σ. Αραβία

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Ριάντ
Το βασιλιά Αμντάλα της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης
ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, ήταν η παραπαίουσα ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε το επίσημο Σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Ο Σαουδάραβας μονάρχης και ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέτασαν τις προσπάθειες που αναπτύσσονται ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και συνολική ειρήνη που θα εγγυάται στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμά του να εδραιώσει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, αναφέρει το τηλεγράφημα του SPA.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να δρομολογήσουν μια νέα πρωτοβουλία, με τη διεξαγωγή διετών διαπραγματεύσεων και την παροχή αμερικανικών εγγυήσεων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία τον τελευταίο χρόνο.
Στις διμερείς επαφές διερευνήθηκαν «οι τρόποι ενίσχυσης των σχέσεων σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο πλευρών» και η συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών η οποία τελεί υπό συζήτηση ανάμεσα στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου/CCG (του οποίου η Σαουδική Αραβία είναι κύριο μέλος) και την Τουρκία.
Ο Ερντογάν που συνοδεύεται από τέσσερις υπουργούς,
ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, κάλεσε τους Σαουδάραβες να επενδύσουν στη χώρα του, σε ομιλία του στο Ριάντ ενώπιον Τούρκων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.