Μουσείο Τυπογραφείας

Γαλιλαίος?

Οπως διαβάσαμε προχθές, το αστρονομικό διαστημικό πρόγραμμα «Γαλιλαίος» στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε με σκοπό την εγκατάσταση ενός διαστημικού παρατηρητηρίου (τηλεσκοπικός σαρωτής) στην περιοχή του σύμπαντος κοντά στον πλανήτη μας, για προληπτικούς κυρίως σκοπούς (π.χ. έγκαιρη διαπίστωση απειλής από πτώση μεγάλων μετεωριτών ή παλαιών δορυφόρων στη Γη) έχει περιπέσει σε αδράνεια λόγω υποχρηματοδότησης. Τον κίνδυνο να μείνουμε χωρίς «παρατηρητήριο» ανέλαβε να καλύψει η? Νέα Δημοκρατία ανακοινώνοντας ότι προχωρεί στη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού». «Θα λιποθυμήσουν από συγκίνηση» γράφει το «Βήμα» «οι νοικοκυρές όταν μάθουν ότι στις θέσεις του επικεφαλής και του αναπληρωτή του Παρατηρητηρίου τοποθετήθηκαν μορφές της πολιτικής ζωής, ο βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας (αυτός που προεκλογικά μοίραζε εκατομμύρια στα? εγκαίνια του υπνώττοντος Βιολογικού του κόλπου Κισάμου?!). Η ουσία είναι ότι ήθελαν να τους βολέψουν κάπου και σκαρφίστηκαν ένα Παρατηρητήριο Καλαθιού της Νοικοκυράς»?! Με τι θα τους εξοπλίσουν άραγε; Με τηλεσκόπια ή με καλάθια?;
ΑΕΣ

Kαιρός λαγού ,
καιρός λαγουδίνας…
Πέρασαν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο λαός απεφάνθη. Η απόφασή του είναι σεβαστή, έστω και αν δεν αρέσει σε ορισμένους. Λαϊκή επιταγή ήταν να δοθεί ένα οριστικό τέλος στα διάφορα boys που είχαν αλώσει τον κρατικό μηχανισμό και είχαν προκαλέσει με τις ενέργειές τους το κοινό αίσθημα.
Παρά ταύτα 100 ημέρες μετά, boys συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους. Τινά εξ αυτών διαισθάνονται το επερχόμενο τέλος και σιωπούν. Άλλα όμως, έρποντας σαν τις σαύρες, εκλιπαρούν την παραμονή τους. Δεν παραξενευόμαστε. Είναι οι ίδιοι που πάντοτε στρέφονται στο εκάστοτε κυβερνητικό στρατόπεδο, για να διατηρήσουν τις θέσεις και τα προνόμια.
Τα ερωτήματα είναι δύο.
Προς την Κυβέρνηση: Πότε επιτέλους θα δοθεί τέρμα σ? αυτό το καρκίνωμα;
Προς τα golden boys: Δε γνωρίζουν το λαϊκό ρητό: καιρός λαγού, καιρός λαγουδίνας; Και αν δεν ακούουν τη λαϊκή ρήση, υπάρχει και η Αγία Γραφή, η οποία είναι πολύ πιο αυστηρή για την περίπτωσή τους: Εκλίποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι ώστε μη υπάρχειν αυτούς.

Ε.Σ.Π.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.