Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Αθήνα
Πυκνώνουν τις δημόσιες ομιλίες και συγκεντρώσεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία, με φόντο το συνέδριο το Σαββατοκύριακο και, κυρίως, την εκλογική διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου. Το συνέδριο θα αρχίσει το Σάββατο στις 11 το πρωί με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο.

Στο μεταξύ, πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Με το παρόν κείμενο επέλεξαν να τοποθετηθούν στην παρούσα συγκυρία μία σειρά στελεχών της νέας γενιάς που πιστεύουν στη δύναμη των ιδεών, αλλά και σε ένα κόμμα και μία νεολαία με εξωστρέφεια, καθώς και σύγχρονες και ανοιχτές διαδικασίες. Το κείμενο αυτό, όπως αναφέρουν, δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ. Η «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.
Ομιλία Α. Σαμαρά
 Τα επτά πιο κρίσιμα ζητήματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ έθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σε οπαδούς και στελέχη της ΝΔ, στο θέατρο Μπάντμιντον.
Ανέφερε ότι κάποιοι προτείνουν την διεκδίκηση του ταλαντευόμενου ψηφοφόρου και πρόσθεσε: Καμία αντίρρηση. Αλλά μόνον αφελής μπορεί να πιστεύει ότι έτσι θα ξανάλθουμε στην εξουσία. Γιατί οι μεγάλες μας απώλειές μας δεν ήταν ούτε προς το ΠΑΣΟΚ ούτε προς το ΛΑΟΣ. Οι μεγάλες μας απώλειες ήταν προς την αποχή».
Εκτίμησε ότι η ΝΔ έχασε στις εκλογές τον πυρήνα των οπαδών της και είπε ότι «αν δεν πείσουμε πρώτα τους ίδιους τους οπαδούς μας πώς θα πείσουμε τους παραέξω;».
Πρόσθεσε ότι «είναι άλλο πράγμα να προσπαθούμε να κερδίσουμε ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, κι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να μετατοπιζόμαστε εμείς οι ίδιοι προς το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν αρχίσουμε να «μοιάζουμε» με το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσουμε κανένα από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ». Ο κ.Σαμαράς είπε ότι αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι να δώσει διαφορετική, καλύτερη και πιο ελκυστική προοπτική στην ελληνική κοινωνία απ’ αυτήν που δίνει το ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε στους μηχανισμούς και είπε ότι βάζει υποψηφιότητα και για να τους εξαλείψει λέγοντας: «Κι επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όταν λέμε «μηχανισμοί», δεν εννοούμε τον κομματικό μηχανισμό. Δεν εννοούμε την οργανωτική δομή του κόμματος, Που αποτελείται από αιρετά στελέχη. Εννοούμε τους άτυπους μηχανισμούς στήριξης προσώπων, πέρα από τα κομματικά όργανα: που μοιράζουν «κουκιά», που αποκλείουν άξια στελέχη υπέρ των «ημετέρων», που διαιρούν το κόμμα και διώχνουν τα μέλη. Αυτούς τους μηχανισμούς θα εξαλείψουμε. Γιατί υπήρξαν και λειτούργησαν τέτοιοι μηχανισμοί. Κι έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους για τη βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου».
Υπερ της Ντ.Μπακογιάννη τάχθηκε ο Ν.Κακλαμάνης
Τους λόγους για τους οποίους τάχθηκε υπέρ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ, εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι ήταν δυο τα κριτήρια που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας ότι, "πρώτον, πείστηκα ότι η κ. Μπακογιάννη έχει γυρίσει σελίδα. Δεν εξετάζει το παρελθόν, αλλά ενδιαφέρεται για το παρόν και το αύριο της παράταξης. Δεύτερον, γιατί οι απόψεις που έχει εκφράσει για το κράτος με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Έχουμε τις ίδιες απόψεις για την αποκέντρωση του κράτους, για ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό κράτος".
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, εξηγώντας πως δεν έχει σημασία η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, αλλά "το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Και η εκτίμησή μου είναι πως θα προσέλθει σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων" συμπλήρωσε. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ακόμη ότι το θέμα της διαδοχής έπρεπε να κλείσει μέσα σε 6 ημέρες από την ημερομηνία των εκλογών, αλλά και πως: "θυσιάστηκε η αντιπροσωπευτικότητα του Συνεδρίου για τη μαζικότητα".
Δήλωση Ψωμιάδη
Δημόσια έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στη ΝΔ απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνοντας ότι «κλίμα εμφυλίου δεν θα ωφελήσει την παράταξη και δε νομίζω ότι εκφράζει κάποιον από τους υποψηφίους».
«Αγωνίζομαι για την ενότητα και θεωρώ δευτερεύον το ποιος θα εκλεγεί. Όποιος πιστεύει ότι η εκλογή του νέου προέδρου είναι μια διαδικασία που αφορά πρόσωπα είναι γελασμένος. Αφορά τη Νέα Δημοκρατία και το λαό της», δήλωσε. Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι δεν αποσύρεται και σημείωσε: «Δέχομαι πιέσεις αλλά θα φτάσω μέχρι το νήμα. Είναι δέσμευση προς τον απλό νεοδημοκράτη τον οποίο δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ».-


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα