Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Αν δεν υπάρξει κάποια… έκτακτη εξέλιξη, ο Κύδωνας θα συνεχίσει την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών με τον Νίκο Κοκολοδημητράκη να έχει και την προπονητική ευθύνη.
Ο αρχηγός της χανιώτικης ομάδας (που μετά την παραίτηση του Δημήτρη Πουλιδάκη, είχε το ρόλο αυτό και στο παιχνίδι με τον Δούκα) ξεπέρασε τον τραυματισμό του, οπότε θα την ενισχύσει ξανά και στο παρκέ, ενώ στον πάγκο θα έχει συνεργάτη τον Μάνο Οικονομάκη, ο οποίος επιστρέφει στο τεχνικό τιμ (είναι επίσημος προπονητής -κάτι που βέβαια δε συμβαίνει με τον Ν. Κοκολοδημητράκη- και θα δηλώνεται αυτός ως υπεύθυνος τεχνικός).
Η δεκαπενθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να δουλέψει ιδιαίτερα στον τομέα της φυσικής κατάστασης και στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στα δυο πολύ “ζόρικα” παιχνίδια που ακολουθούν, αρχικά με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (μεθαύριο, 5.30μμ, στο κλ. Κλαδισού) και στη συνέχεια εκτός έδρας (Τετάρτη 11/11) με την κυπελλούχο ΑΕΚ. Όλοι στο τμήμα αναγνωρίζουν ότι οι αναμετρήσεις αυτές έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως θα  καταβληθεί προσπάθεια να παρουσιαστεί η ομάδα ανταγωνιστική, ενώ  ακόμη  μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στα δυο επόμενα ματς, με Βριλήσσια εντός (21/11) και τον Διομήδη, στο Άργος (28/11), τ’ αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα πορεία του Κύδωνα. Μέχρι το φινάλε του α’ γύρου (12/12), ο χανιώτικος Όμιλος  θα παίξει ακόμη με Φίλιππο Βέροιας (5/12, έξω) και Κιλκίς (12/12, μέσα), ενώ ακολουθεί διακοπή 6 εβδομάδων, αφού ο β’ γύρος αρχίζει στις 23/1/2010.  
Με τον Νίκο Κοκολοδημητράκη είχαμε χθες μια σύντομη συνομιλία και ο έμπειρος αθλητής -που είναι πλέον και προπονητής- δήλωσε: “Όλοι μαζί προσπαθούμε να «γυρίσουμε» την κακή εικόνα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα μέσα στο γήπεδο και η οποία έφερε άσχημα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ μας έλλειψε και η -απαραίτητη στον αθλητισμό- τύχη. Αυτό θα γίνει με πολύ δουλειά στις προπονήσεις, συγκέντρωση στη διάρκεια των αγώνων, αλλά και τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να το πετύχουμε, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία όπως πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι και ανταγωνιστικοί. Δουλεύουμε έχοντας βασικό στόχο να βελτιωθούμε στην άμυνα και να είμαστε στην απαιτούμενη κατάσταση στις καθοριστικές αναμετρήσεις με Βριλήσσια και Διομήδη. Το πρόβλημα στην ομάδα είναι βέβαια και ψυχολογικό, αφού μια νίκη θα διώξει το άγχος και θα μας επιτρέψει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλες οι ομάδες δείχνουν φέτος πολύ βελτιωμένες, έχει «κλείσει η ψαλίδα» και όλα θα είναι «ανοικτά» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος”.
* Σε επικοινωνία που είχαμε με μέλη της επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα, μας εξέφρασαν τη λύπη τους για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που υπήρξε στο γυναικείο μπάσκετ του ΟΑΧ -η οποία, τόνισαν, αποτελεί πλήγμα για το χανιώτικο αθλητισμό- αλλά και τη συμπάθειά τους σε αθλήτριες, προπονητές και υπεύθυνους του τμήματος, που είδαν να μη δικαιώνεται τελικά μια μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν από πέρυσι.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών, στην οποία μετείχαν οι ομάδες της Α2 και ξεχώρισαν οι τέσσερις που συνεχίζουν στη β’, όπου πλέον παίρνουν μέρος και τα σωματεία της Α1. Στην β’ φάση λοιπόν, προκρίθηκαν οι ΧΑΝΘ. Αναγ. Άρτας, Φοίβος Συκεών και Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τα 12 σωματεία της μεγάλης κατηγορίας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ η 1η αγωνιστική της Β’ φάσης έχει οριστεί για το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου.
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δυο ομάδες του νομού μας (ΕΑΧ Χανιά και Άρης) δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής γυναικών, οι οποίες μετέχουν στον Γ’ υποόμιλο του 1ου ομίλου. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της ΟΧΕ, θα δώσουν συνολικά έξι παιχνίδια, αυτή που θα πάρει την 1η θέση στην τελική βαθμολογία, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και θα πάρει μέρος στα μπαράζ γι’ άνοδο στην Α2 γυναικών. Σε αυτά θα έχει αντιπάλους τις πρωταθλήτριες Αθήνας – Ν.Α. Πελοποννήσου, Μυτιλήνης και Δυτ. Στερεάς – Ηπείρου. Από τις 4 ομάδες, η 1η της τελικής βαθμολογίας θα παίζει τη σεζόν 2010-11 στην Α2 κατηγορία, η οποία πλέον, είναι ενιαία και αποτελείται από 10 σωματεία.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα παίξουν ΕΑΧ Χανιά και Άρης Χανίων. 1η αγωνιστική: 9/1/2010, 2η αγ: 16/1, 3η αγ: 23/1, 4η αγ: 30/1, 5η αγ: 6/2, 6η αγ: 20/2.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα