Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Τελ Αβίβ
Το Ισραήλ ανέκοψε ανοιχτά των ακτών του την πορεία φορτηγού πλοίου, υπό σημαία της Αντίγκουα, που μετέφερε ρουκέτες. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα όπλα προορίζονταν για την οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ και προέρχονταν από το Ιράν. Το πλοίο οδηγήθηκε σε λιμάνι του Ισραήλ.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα όπλα τα παρέχει το Ιράν στη Χεζμπολάχ. «Υπήρχαν ρουκέτες τύπου Κατιούσα, οι οποίοι έχουν ως στόχο να πλήξουν πολίτες» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Ματάν Βιλνάι.
Ερωτόμενος εάν ο προορισμός των όπλων ήταν η Χεζμπολάχ δήλωσε: «Ναι. Αυτό ενδυναμώνει την οργάνωση και βελτιώνει τη δυνατότητα να πλήξουν το Ισραήλ με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς».
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας, ο Εχούντ Μπαράκ φέρεται να δήλωσε ότι τα πολεμοφόδια προορίζονταν «για την τρομοκρατική αρένα του Βορρά», κάνοντας εμφανή αναφορά στη Χεζμπολάχ.
«(Η σύλληψη) ήταν άλλη μία επιτυχία στην αδιάκοπη μάχη κατά του λαθρεμπορίου όπλων που στοχεύει στην ενίσχυση των τρομοκρατικών στοιχείων που απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ», φέρεται να δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, δήλωσε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο πλοίο θα μπορούσαν «να πλήξουν ισραηλινές πόλεις», υπονοώντας ότι σε αυτά περιλαμβάνονταν και πύραυλοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα