Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα
Την ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και τη συνέχιση της εργασιακής σχέσης που έχουν με τον Δήμο Αθηναίων ζητούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Αντιπροσωπία των συμβασιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει διάλογος και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση των συμβάσεων έργου και αντικατάσταση τους από άλλου τύπου σχέσεις εργασίας.
Σε συνεργασία καλεί την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ ο κ. Ρόβλιας για τις εργασιακές σχέσεις, μετά την κατάργηση των συμβάσεων stage. Καταρχήν θετικό έκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, μετά από συνεδρίασή του, το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών ανοίγει συζήτηση για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων των απασχολουμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γι’ αυτό και αποφάσισε να συμμετέχει με εκπροσώπους του στην αρμόδια Επιτροπή που συστήνεται. Επερώτηση στη Βουλή για την τύχη των συμβασιούχων των προγραμμάτων stage κατέθεσαν εξάλλου 21 βουλευτές της ΝΔ.
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπία των συμβασιούχων και των εργαζομένων με καθεστώς stage συναντήθηκε με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Ο εργασιακός μεσαίωνας δε βελτιώνεται, καταργείται» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι συμβασιούχοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου του δημοσίου, συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά στο εργατικό κέντρο της Αθήνας για να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα