Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΑθΗνα
Κατά της κατάργησης της απόσυρσης των παλαιών οχημάτων τάσσεται ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, ζητώντας την άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση, προκειμένου «να αξιολογηθούν προτάσεις που θα αυξήσουν, αντί να μειώσουν τα δημοσιονομικά έσοδα, θα μειώσουν δραστικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τις οδικές μεταφορές και θα στηρίξουν άμεσα και ζωτικά την αγορά του αυτοκινήτου και την απασχόληση σε αυτήν». Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΑΑ τονίζει ότι είναι υπερδιπλάσια από τη φορολογία που επιβάλλεται στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ η επιβολή του τέλους ταξινόμησης, που φτάνει περίπου 40% της αξίας του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον περιορισμό στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων και παράλληλα την περιορισμένη έξοδο από την κυκλοφορία των παλαιών οχημάτων, εξαιτίας του υψηλού κόστους κτήσης. Τονίζει ακόμη ότι «το 2010, μετά την κατάργηση των μέτρων απόσυρσης, είναι σχεδόν βέβαιη η υστέρηση εσόδων από Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ νέων αυτοκινήτων τουλάχιστον κατά 400 εκατομμύρια ευρώ». Αναφέρει ακόμη ότι η κατάργηση των μέτρων ανανέωσης του στόλου και άρα η διακοπή της παροχής των οικονομικών κινήτρων θα οδηγήσει σε άμεση συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου, τουλάχιστον κατά 30% και των δημοσιονομικών εσόδων κατά 35-40% λόγω και της μετακίνησης των αγοραστών σε φθηνότερα αυτοκίνητα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στην κατάργηση της απόσυρσης, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα όπου δεν υπάρχει μια σοβαρή μελέτη», ενώ τόνισε ότι η ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι ελληνική υπόθεση, καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιου είδους βιομηχανία. Τέλος τόνισε ότι γενικότερα η κυβέρνηση είναι υπέρ των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.