Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Δεν θέλουμε προβλήματα με τις γείτονες χώρες”
Αθήνα
Επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας τη βούληση της χώρας του για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του είναι η γραμμή “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες”.
“Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη βούληση για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς και είναι έτοιμη να εξετάσει όλα τα υφιστάμενα προβλήματα” αναφέρεται στην επιστολή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό διατυπώνοντας σειρά προτάσεων για τη δημιουργία δυνατοτήτων συνεργασίας" και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είναι να μην  υπάρχουν προβλήματα με τους γείτονες.
Στην επιστολή ο Κ. Ερντογάν εκφράζει την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία και το διάλογο που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια και δηλώνει την ικανοποίησή του για το γεγονός της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ COSCO
Ο Γιώργος Ανωμερίτης
πρόεδρος στον ΟΛΠ
Αθήνα
Την επομένη Τρίτη συγκαλείται το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ ΑΕ), προκειμένου να εκλέξει ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον τέως υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιώργο Ανωμερίτη σε αντικατάσταση του νυν διευθύνοντος συμβούλου κ. Νίκου Αναστασόπουλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ορισμός του κ. Ανωμερίτη ως διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και προέδρου του Οργανισμού θα επιβεβαιωθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ, η οποία θα συνέλθει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 20 ημερών και θα αντικαταστήσει και τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με την τοποθέτηση του Γιώργου Ανωμερίτη η ΟΛΠ ΑΕ ξεκινάει άμεσα το διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ. Όπως έχει συμφωνηθεί, από τις 9 Οκτωβρίου 2009 τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2009. Με την έναρξη του διαλόγου η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα