Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Ουάσιγκτον
Η  κλιματική αλλαγή και η κατάσταση στο Αφγανιστάν απασχόλησαν τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο.
“Η Γερμανία είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε όλα τα διεθνή θέματα.Εκτιμάμε τις θυσίες των γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν”, είπε στις σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Aμερικανός πρόεδρος.
Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και άλλες μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να υπάρξει μία συμφωνία για την κλιματική αλλαγή πρίν από την σύνοδο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο και η Μέρκελ είναι από τους βασικούς υποστηρικτές μίας τέτοιας συμφωνίας.
Αναφερόμενη στο Ιράν, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι είναι “απαράδεκτο” να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα και ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε αυτό το θέμα.
“Μια πυρηνική βόμβα στα χέρια του Ιρανού προέδρου, που αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος, απειλεί το Ισραήλ, και αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος, δεν είναι αποδεκτή”, δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της στο αμερικανικό Κογκρέσο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα