Μουσείο Τυπογραφείας

41 χρόνια μετά

Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου βρίσκει -και φέτος, όπως τα τελευταία χρόνια- τη χώρα μας αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς και την ελληνική κοινωνία σε συνεχή ένταση και αναβρασμό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει “καλά στο πετσί της”.
Εκπαίδευση, υγεία, αγροτιά, μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς και ένα σωρό άλλοι κλάδοι ταλανίζονται καθημερινά -αγκομαχώντας για να αντεπεξέλθουν- και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Σύμβολο αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, για καλύτερες μέρες, το Πολυτεχνείο στέλνει τα μηνύματά του, τα διδάγματά του, σήμερα, στην 41η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών. Πάντα επίκαιρα. Για την ενότητα των Ελλήνων γύρω από κοινούς σκοπούς, για την αναβάθμιση της Παιδείας, για κοινωνική δικαιοσύνη, για πάλη -γενικότερα- με τις προκλήσεις των καιρών. Και όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου».
Σήμερα, που η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με την οικονομική και κοινωνική αυτή κρίση, που το κοινωνικό κράτος καθημερινά, δοκιμάζεται, που οι “θυσίες” δεν έχουν τελειωμό, που οι “δανειστές” μας και οι  μεταρρυθμίσεις “αλλάζουν τη  ζωή μας”, η παρακαταθήκη του αγώνα για Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια είναι ο οδηγός για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Για Δημιουργία και Πρόοδο, Ευημερία και Ανάπτυξη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.