Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Πάνω από 85 νεκροί
από νοθευμένα ποτά
Νέο Δελχί ΑΠΕ
Τουλάχιστον 65 άνθρωποι πέθαναν στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας όταν κατανάλωσαν νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.Τα θύματα, κυρίως εργάτες, παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε μια από τις φτωχογειτονιές της πόλης.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα και τουλάχιστον 23 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία", δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 32 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την παραγωγή και την πώληση των ποτών αυτών. Εξαγριωμένοι κάτοικοι της πόλης έκλεισαν καταστήματα και κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια της αστυνομίας, ζητώντας να κλείσουν αμέσως αρκετές βιοτεχνίες παρασκευής νοθευμένων ποτών. Τον Μάιο του 2008, τουλάχιστον 180 άνθρωποι είχαν πεθάνει σε δύο κρατίδια της νότιας Ινδίας από νοθευμένο αλκοόλ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 42 ΝΕΚΡΟΙ
Μπαράζ βομβιστικών
επιθέσεων στο Ιράκ
Βαγδάτη
Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε χθες στη Βαγδάτη και σε πόλη του βόρειου Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άτομα. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 80, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σύμφωνα με το Reuters, δύο διαδοχικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην πόλη Ταλ Αφάρ, 420 χλμ βορειοδυτικά της Βαγδάτης. Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 34 άτομα και τραυματίσθηκαν 60.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε, όταν καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε. Στη συνέχεια, όταν κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο της έκρηξης, ένας δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε με τον ίδιο τρόπο.
Στη Βαγδάτη, επτά άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις βομβών στην αγορά του Σαντρ Σίτι, μια φτωχική σιιτική συνοικία της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε σωρούς σκουπιδιών στην πολυσύχναστη αγορά της περιοχής.
Το νέο αιματοκύλισμα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από πόλεις του Ιράκ.
Τέτοια περιστατικά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το εάν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα