Μουσείο Τυπογραφείας

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

 Αθήνα
Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της γυναίκας του Χρ.Καραβέλα και ενός ακόμη κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens, με την επιβολή περιοριστικών όρων, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μειώνεται και η χρηματική εγγύηση σε κάθε μία από τις δυο μικρότερες κόρες του κ. Καραβέλα.
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου κρίνουν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αποφυλακιστεί, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 60.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος δεν προέβη σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διαφυγή του στο εξωτερικό, δεν μπορεί να προβεί σε διάπραξη νέων αδικημάτων, διότι έχει αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία (ως στέλεχος της Siemens) και επιπλέον έχει επιβαρημένη κατάσταση υγείας.
Με άλλο βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, και με ανάλογο σκεπτικό, διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και για τη σύζυγο του καταζητούμενου, κατηγορούμενου στην υπόθεση, Χρ. Καραβέλα.
Παράλληλα, το Συμβούλιο μειώνει τη χρηματική εγγύηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που είχε επιβληθεί σε κάθε μία από τις δυο μικρότερες κόρες του κ. Καραβέλα, σε 30.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δυο κόρες του κ. Καραβέλα πλην της εγγύησης υποχρεούνται σε εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.