Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

Αθήνα
Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις αγροτικές ενισχύσεις, τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,
στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη το αγροτικό εισόδημα αλλά και οι ενισχύσεις θα διασφαλιστούν την δημιουργία ενός γεωργικού κτηματολογίου, το οποίο ετοιμάζει το Υπουργείο. «Ετοιμάζεται ένα μεγάλο γεωργικό κτηματολόγιο, το οποίο θα προβλέπει και θα διασφαλίζει απόλυτα το αγροτικό εισόδημα και τις ενισχύσεις. Αυτό θα το επιτύχει με την αναβάθμιση δύο μεγάλων Οργανισμών, οι οποίοι ήδη λειτουργούν του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ». Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξουν εγγειοβελτιωτικά έργα, ώστε οι Έλληνες γεωργοί να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επίσης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για τα αρδευτικά έργα που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα και στόχο έχουν την αναβάθμιση της υπαίθρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν το επιστημονικό τμήμα του Υπουργείου, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για την προστασία των ζώων, αλλά και τον ΕΦΕΤ.
«Εκείνο το οποίο συζητήσαμε, είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα, ώστε το Υπουργείο να είναι μια μονάδα παραγωγική, αναπτυξιακή και ανταγωνιστική, η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις», κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης άφησε αιχμές για τους προκατόχους του σχετικά με τη διαφθορά στις φυλακές, ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε ότι «ο κ. Δένδιας είναι ένας πολύ καλός υπουργός», και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Επίσης, μίλησε για πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνοντας, «πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή την αδικία, που γίνεται σε βάρος της Αστυνομίας».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη ο Βασίλης Έξαρχος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική επισημαίνει:
«Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, λόγω της αντι-αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Για την στήριξη των αγροτών και της ανάπτυξη της υπαίθρου, η χώρα χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα