Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Αθήνα
Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε ακόμη ένα “παρένθετο” πρόσωπο στη διαδρομή του 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή ο Ηλίας Πιταούλης, ο οποίος φέρεται ότι ήταν αυτός που είχε ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό στον οποίο μπήκε το 1.000.000  γερμανικά μάρκα. Υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ υποχρεώθηκε να εμφανίζεται και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Ηλ. Πιταούλης είχε πει ότι πράγματι έδωσε το λογαριασμό του για να μπουν τα χρήματα καθώς του είχε ζητήσει να τον εξυπηρετήσει ο επιχειρηματίας Στ. Βίος γνωρίζοντας ότι αυτός είχε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό. Σήμερα, θα απολογηθούν τα υπόλοιπα «παρένθετα» πρόσωπα στη διαδρομή του επίμαχου ποσού.
Στο μεταξύ, χωρίς να δώσει τα ονόματα των παραληπτών, στην Ελλάδα, των «μαύρων» χρημάτων της Siemens, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος εμφανίστηκε για τρίτη φορά ενώπιον της Γερμανίδας εισαγγελέως. Η τακτική του ενδέχεται να αλλάξει εάν εξασφαλίσει δίκη και καταδίκη στο Μόναχο.
Στο μοναδικό πρόσωπο που φέρεται να έχει αναφερθεί είναι ένα πρώην στέλεχος στα κεντρικά της εταιρείας, που απεβίωσε 2003, και το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι.
Πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση αλλά δεν θέλει να κατονομαστεί δήλωσε στο Βήμα πως οι παραπάνω ισχυρισμοί που φέρεται να διατύπωσε ο Μιχ. Χριστοφοράκος ενώπιον της Γερμανίδας εισαγγελέως είναι αναληθείς.
Η ίδια πηγή τονίζει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens ενδεχομένως αλλάξει τακτική εάν εξασφαλίσει από την Εισαγγελία την εγγύηση ότι θα διωχθεί και θα καταδικαστεί στο Μόναχο για τα «βαριά» κυρίως αδικήματα (π.χ. δωροδοκία) για τα οποία κατηγορείται και στη χώρα μας, πριν την έκδοσή του στην Ελλάδα.
Στην περίπτωση αυτή θα απέφευγε την παράδοσή του για τα αδικήματα αυτά στις ελληνικές αρχές και τις αυστηρές ποινές των ελληνικών δικαστηρίων μέχρις ισόβιας κάθειρξης.
Πάντως, η Εισαγγελία του Μονάχου αρνείται να δώσει την παραμικρή πληροφορία για την υπόθεση και το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Χριστοφοράκου με την Χίλντεγκαρτ Μπόιμλερ Χεσλ.
Πρόκειται για «πάγια και απαραβίαστη πρακτική» είπε στα Νέα ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Μάρτιν Στάινκραους-Κοχ.
Η πρακτική «ουδέν σχόλιον» ακολουθείται μέχρις ότου φτάσει μια υπόθεση στο στάδιο της απαγγελίας κατηγορίας και της παραπομπής του κατηγορουμένου σε δίκη.
Σημειώνεται ότι με μηνύσεις απειλεί ο Μιχάλης Λιάπης, για όσα δημοσιεύματα τον εμπλέκουν στην υπόθεση Siemens.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα