Μουσείο Τυπογραφείας

“Έγκαιρη προειδοποίηση” αναζητητών

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
(ilarionf@otenet.gr)

Κατευθυνόμαστε σίγουρα προς μεγάλες αλλαγές, αλλά κανείς στον πλανήτη αυτό δεν γνωρίζει το μέγεθος και την τελική έκβαση. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι οι ευρωπαίοι γύρισαν την πλάτη στο σάπιο σύστημα των Βρυξελλών. Με την ψήφο τους και τις επιλογές τους έδειξαν ότι η Ευρωένωση δεν περπατά.

Τα σημάδια δείχνουν ότι «οι μη εκλεγμένοι» κυβερνώντες των Βρυξελλών αν δεν αλλάξουν ρότα θα έχουν την τύχη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πριν κλείσουν 70 χρόνια όπως και εκείνη.
Τα πράγματα δείχνουν να είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα, εξάρτημα του ατλαντισμού και της παγκοσμιοποίησης, που το εξουσιάζει μια γραφειοκρατική κλίκα μη εκλεγμένων στελεχών τις Βρυξέλλες, που δεν γνωρίζουμε πόσο εξαρτημένη μπορεί να είναι από οικονομικά και πολυεθνικά λόμπι.
Το 60% από τα 388 εκατ. Ευρωπαίων ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν. Εντυπωσιακή μάλιστα είναι η άνοδος των εθνικιστικών μπλοκ ακόμη και σε ανοιχτές κοινωνίες, όπως η Ολλανδία καθώς και σε ορισμένες πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Και στη χώρα μας τις συμβαίνει;
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κ. Ρωμανός λέει: «η Ελλάδα είναι οχυρό της παγκοσμιοποίησης, ή αλλιώς πιλοτικό πείραμα της παγκοσμιοποίησης. Εδώ επικεντρώνεται η επιχείρηση διείσδυσης στους κρατικούς θεσμούς, στα ΜΜΕ, στην Παιδεία, στην εξωτερική πολιτική, εδώ εφαρμόζονται οι μέθοδοι της “κοινωνικής μηχανικής”, εδώ εξαγοράζονται και χειραγωγούνται… συνειδήσεις …..».
Αν σκεφθούμε ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι υπουργοί παιδείας τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια να είναι ανίκανοι, αν σκεφθούμε ότι προσπαθούν να μας «ομογενοποιήσουν» και να ξεχάσουμε τους προγόνους μας, τη γλώσσα που τάϊσε τον πλανήτη όλο, να θεωρούμε το Βυζάντιο σαν μίασμα της ιστορίας μας, τη Μακεδονία ένα πολιτικό τέχνασμα τάχα των γειτόνων μας (180 περίπου χώρες ήδη τους αναγνωρίζουν με το όνομα Μακεδονία), τους ανεξέλεγκτα καταφθάνοντες λαθρομετανάστες θύματα της εποχής κι όχι κομπάρσους σ’ ένα έργο που έρχεται σε μερικά χρόνια.
Ποιος είναι σήμερα ο Έλληνας; Ένας δυτικός εξευγενισμένος που εύκολα αύριο θα ομογενοποιηθεί με τους υπόλοιπους, αν χάσει και την πίστη του στον Χριστό; Προχωρούν άλλωστε και προς την κατεύθυνση αυτή.
Η αρχαιοελληνική ιστορία και γλώσσα δίδαξε και διδάσκει πολιτισμό, κι εμείς την ξεριζώνουμε. Ευτυχώς που ορισμένοι «έξυπνοι» ιδρύουν έδρες πανεπιστημιακές σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Το Βυζάντιο σχεδόν μας το έσβησαν από τη μνήμη μας. Μένουν μόνο οι κοντά στη θρησκεία και λίγοι αναζητητές της ιστορίας.
Οι μη πραγματοποίηση των συμβάσεων με τη Ρωσία, οι φωτιές του 2007, οι «πρωτοπαλληκαριές» των Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών, η εξελίξεις στην Κύπρο δείχνουν κάτι; Ένας αναζητητής των γεγονότων θα δηλώσει ΝΑΙ, ένας πολίτης που δεν θέλουν οι άλλοι να σκέφτεται δηλώνει -άνευ σκέψης φυσικά- ότι είναι φαντασιώσεις και εξωπραγματικές σκέψεις.
Τα οικονομικά σκάνδαλα πάλι, βάζουν τον λαό σε σκέψεις, διότι θυμίζουν «πλιάτσικο» πριν από την παράδοση. Διότι πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την έλλειψη φροντίδας του λαού και του κράτους, με ενέργειες προσωπικών εξυπηρετήσεων;
Ακούγονται όλο και συχνότερα φράσεις όπως, «διάλυση και καταστροφή του «έθνους – κράτους», δραστική μείωση του πληθυσμού παγκοσμίως, και θεωρούμε ότι και αυτά είναι μυθεύματα των φαντασιόπληκτων.
Οι επιδημίες όμως, μία κάθε δύο χρόνια περίπου, η τωρινή επιδημία των χοίρων, ήπιας μορφής ευτυχώς προς το παρόν, και η μη μετάλλαξή της, πιθανώς μέχρι τον χειμώνα, είναι «τυχαία» γεγονότα ή σχέδιο «κοινωνικής μηχανικής»;
Ας μην πιστεύουμε ότι δηλώνουν οι μεγάλοι. Διότι οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι μειώνει τα στρατεύματά της, κι όμως προβλέπεται η δύναμη του στρατού να αυξηθεί κατά 70.000 άνδρες, το Κογκρέσο ζητά αύξηση προϋπολογισμού, αλλά και αύξηση του προϋπολογισμού των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο!! Γιατί; Θα ανοίξει μέτωπο το ΝΑΤΟ;
Χρεωκοπία, ανεργία, φτώχεια είναι η συνταγή για εκατομμύρια εργαζομένους που χάνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τις οικονομίες τους και τα προς το ζην.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Θα πρέπει άραγε να περιμένουμε να φτάσουμε στο τέλος ή πρέπει να αντιδράσουμε; Πρέπει να αφεθούμε στο στρατηγικό υπόμνημα εθνικής ασφάλειας 200 (National Security strategic Memotandum)  του Χένρι Κίσινγκερ, το 1974 ή στη γραμμή που υπαγορεύει η γεωπολιτική στρατηγική σκέψη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι;
Χάσαμε τον έλεγχο, αφηνόμαστε στην τύχη μας ή πιστεύουμε στο «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και κάνουμε ό,τι θέλουν κάποιοι άλλοι;
Ας προσέχουμε τα συμβαίνοντα στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια. Κάποιοι μας προειδοποίησαν για να μελλούμενα.
Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Δεν είναι θέμα να βάζουμε φόβους, είναι απλά «έγκαιρη προειδοποίηση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.