Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
Αλλα πέντε κρούσματα
της νέας γρίπης
 Αθήνα
Πέντε ακόμη κρούσματα του νέου ιού της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν χθες στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 156, από τα οποία 70 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Πρόκειται για ένα 8χρονο αγόρι και ένα κορίτσι 3 χρονών αμερικανικής καταγωγής, που έφτασαν από τις ΗΠΑ, ένα ακόμη αγόρι 3 χρονών, ελληνικής καταγωγής προερχόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαμένει, έναν άνδρα 56 χρονών ελληνικής καταγωγής, προερχόμενο από τον Καναδά όπου διαμένει, και μια 28χρονη Ελληνίδα, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά παγκοσμίως έχουν ανέλθει σε 94.512, κυρίως στα κράτη της αμερικανικής ηπείρου, αλλά και στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Οι θάνατοι από τον ιό έφτασαν τους 429 ενώ η δριμύτητα της ασθένειας εξακολουθεί να θεωρείται μέτρια.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ
Ανεβαίνουν οι τόνοι
στα ελληνο-τουρκικά
Αθήνα
“Για συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγκίς. Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας οποίος φέρεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, την οποία συνέδεσε με το «Πρωτόκολλο της Άγκυρας» που υποχρεώνει την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε πως ο κ. Μπαγκίς, θα έπρεπε να γνωρίζει, όχι μόνο τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία έναντι της Ένωσης, ως υποψήφια χώρα, αλλά και τη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Προβληματίζει έντονα την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών η αντιφατική τακτική της Άγκυρας, λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματιζόμενη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη γειτονική χώρα, αν και η εν λόγω επίσκεψη δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Ο υπουργός Εγκεμέν Μπαγκίς, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, με προκλητικό ύφος διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ζήτημα επανεισδοχής των λαθρομεταναστών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε το ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της δίνει εξετάσεις και έναντι της Ε.Ε. και έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Εκδήλωση με “ζωντανά”
αγάλματα στο Λονδίνο
Μια νοικοκυρά από το Σλίφορντ στο Λινκολνσάιρ είναι η πρώτη από τους χιλιάδες ανθρώπους που στάθηκαν για μία ώρα πάνω σε βάση στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου στο πλαίσιο εκδήλωσης "ζωντανού αγάλματος" που θα διαρκέσει 100 ημέρες.
"Ο Ένας και ο Άλλος" (One & Other) είναι ένα έργο που εμπνεύστηκε ο γλύπτης Άντονι Γκόρμλι για την άδεια βάση της πλατείας, η οποία χρησιμεύει σήμερα ως πλατφόρμα για την προσωρινή έκθεση έργων τέχνης.
Η πρώτη από τους 2.400 ανθρώπους που θα ποζάρουν στο έργο του Γκόρμλι είναι η 35χρονη Ρέιτσελ Γουόρντελ, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών.
"Ήθελα να εκπροσωπήσω τις συνηθισμένες, καθημερινές μαμάδες, που μένουν σπίτι, οι οποίες δεν αποτελούν συνήθως στοιχείο των μεγάλων έργων τέχνης -να δείξω στα παιδιά μου τώρα, και όταν θα είναι μεγαλύτερα, ότι μπορείς να κάνεις και να γίνεσαι μέρος οποιουδήποτε πράγματος, ασχέτως με το πόσο συνηθισμένος είσαι ή αισθάνεσαι", δήλωσε η Γουόρντελ.
Η 35χρονη στήθηκε στις 9 π.μ. χθες ως τις 10 που ακολούθησε ο 41χρονος νοσηλευτής Τζέισον Κλαρκ από το Μπράιτον.
Οι μετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία από 14.500 ανθρώπους που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής, ενώ για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει ακόμη περιθώριο υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα www.oneandother.co.uk.
"Στο περιβάλλον της πλατείας Τραφάλγκαρ, η ανύψωση της καθημερινής ζωής στη θέση που κατείχε άλλοτε η τέχνη των μνημείων μας επιτρέπει να στοχαστούμε τη διαφορετικότητα, την ιδιαιτερότητα και το πόσο τρωτό είναι το άτομο στη σύγχρονη κοινωνία", δήλωσε ο καλλιτέχνης σχετικά με το έργο του.

Αυξάνονται τα θύματα
της οργής του υπολογιστή…
“Οργή του υπολογιστή” (Ε-rage) βάπτισαν οι Αυστραλοί γιατροί μια νέα… πάθηση! Πρόκειται για τα τραύματα που έχουν υποστεί ασθενείς τους από τους υπολογιστές τους.
Φέτος οι τραυματίες των υπολογιστών παρουσίασαν αύξηση 34% σε σύγκριση με πέρσι και ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες. Οι χρήστες των υπολογιστών, όπως λένε οι υγειονομικές αρχές, εξοργίζονται όταν η συσκευή τους παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
Στην οργή τους πάνω γρονθοκοπούν ή κλωτσούν τη συσκευή και κάποιες φορές την πετάνε κάτω.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να χαλάσει η συσκευή αλλά να τραυματιστούν και οι ίδιοι που πάνε στα νοσοκομεία με τραύματα σε χέρια, πόδια ακόμα και στο κεφάλι.
 "Πρόκειται για… θύματα της οργής του υπολογιστή. Συνήθως αυτοί που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους και ξεσπούν στη συσκευή καταλήγουν στο νοσοκομείο", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδεία της Βικτόριας, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα με ανοδικές τάσεις.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών
Αθήνα
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου επτά άτομα, και συγκεκριμένα πέντε Αλβανοί και δύο Ιρανοί, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην Αττική. Επίσης, σε διαμέρισμα είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωίνης.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ολόκληρο τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, καθώς επίσης πέντε κιλά και 635 γραμμάρια ηρωΐνη, 140 γραμμάρια κοκαΐνη, 3.800 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την προώθηση των ναρκωτικών.
Από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι η σπείρα διακινούσε περίπου 50 κιλά ηρωΐνη τον μήνα.
Την ίδια μέρα, συνελήφθη 30χρονος Αλβανός στη Νέα Σμύρνη, όπου επίσης διατηρούσε εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωίνης.
Εκτός από το εργαστήριο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο πολεμικά όπλα καλάσνικοφ με δυο γεμιστήρες, ένα αυτόματο υποπολυβόλο MP5 με ένα γεμιστήρα, ένα περίστροφο, εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και περίπου πέντε κιλά εκρηκτικών υλών, που εξετάζεται η προέλευσή τους και το πού προορίζονταν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ
Πυρκαγιά σε κατάστημα υαλικών
σε εμπορικό κέντρο
Αθήνα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 8.30 χθες το πρωί σε κατάστημα υαλικών στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της οδού Μητροπόλεως 15.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το κατάστημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στον από πάνω όροφο.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 9.20 το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πριν επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα.
Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εμπρηστική επίθεση
με γκαζάκια
Στόχος εμπρηστών έγινε στις τρεις χθες τα ξημερώματα η Εφορία Γαλατσίου. Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στην είσοδο της Εφορίας στην οδό Χριστιανουπόλεως 103.
Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο της Εφορίας, αλλά κυρίως σε ένα λογιστικό γραφείο και ένα κατάστημα ενδυμάτων.
Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατασχέθηκε φορτίο ακατάλληλων φιστικιών

Θεσσαλονίκη
Κατασχέθηκε φορτίο με περισσότερους από 19 τόνους ακατάλληλων φιστικιών, τύπου Αιγίνης, προέλευσης ΗΠΑ, ύστερα έλεγχο των αρμόδιων συνεργείων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που έγιναν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο, δεν επετράπη η εισαγωγή του, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη διατεθεί στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ
Έλληνας “εγκέφαλος”
σε διαρροή θεμάτων

Αθήνα
Διαρροή θεμάτων σημειώθηκε σε ελληνικά ιδιωτικά σχολειά στις εξετάσεις του πτυχίου Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιντερπόλ συνέλαβε έναν Έλληνα εκπαιδευτικό, που κατηγορείται ότι έκλεψε τα θέματα και τα διέρρευσε από τη Γενεύη, όπου βρίσκεται η έδρα του διεθνούς οργανισμού, στα ελληνικά ιδιωτικά σχολειά στην Αθήνα, που συμμετέχουν στις εξετάσεις με αποτέλεσμα, να βρίσκονται στον αέρα οι Έλληνες μαθητές που εξετάστηκαν, και δεν μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα, καθώς η έρευνα, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο συγκεκριμένος Έλληνας εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνος για τις εξετάσεις του Μπακαλορεά στη χώρα μας. Οι διεθνείς εξετάσεις για το Μπακαλορεά διεξήχθησαν πριν από έναν μήνα, τα θέματα ήταν κοινά για όλες τις χώρες και τα αποτελέσματα επρόκειτο να ανακοινωθούν χθες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα