Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αθήνα
 “Όχι” στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, που προβλέπει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ταυτόχρονη προκήρυξη πρόωρων εκλογών είπε η κυβέρνηση. Ανεπίτρεπτο παιχνίδι με τους θεσμούς χαρακτήρισε την πρόταση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχθούν, απαντά το ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς αυτό το θεωρούμε ένα ανεπίτρεπτο παιχνίδι με τους θεσμούς. Δεν συναινούμε σε αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου ότι από τη στιγμή που τα κόμματα δεν συμφωνούν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, ο κ. Αντώναρος σχολίασε πως ο κ. Παπαθανασίου «προφανώς εννοεί ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο».
Ακόμη, ο κ. Αντώναρος διέψευσε ότι υπάρχει εντολή από το Μαξίμου προς τα κυβερνητικά στελέχη να επιστρέψουν στα πόστα τους στις 3 Αυγούστου. «Πρόκειται περί φαντασιοπληξίας. Δεν υπάρχει καμία τέτοια οδηγία, ούτε κάν υπόδειξη» είπε.
ΠΑΣΟΚ: Ξεκάθαρη
 η πρόταση
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια πολύ ξεκάθαρη πρόταση, με την οποία θα θέλαμε η κυβέρνηση να συμφωνήσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.
“Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση, η θέση της κυβέρνησης είναι ένα ερώτημα”, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν η εκλογή Παπούλια μπορεί να γίνει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και υπάρχει η σχετική δέσμευση, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει στον χρόνο, που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, με το Κίνημα να μην έχει αντίρρηση στην άμεση επανεκλογή του κ. Παπούλια, αν αυτό δεν εμποδίζεται από το Σύνταγμα».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις μεταξύ του Καρόλου Παπούλια και του Γιώργου Παπανδρέου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις, καθώς είναι απόλυτα σεβαστός ο ρόλος και η θέση του καθενός, ενώ υπάρχει και πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά εδώ δεν έχει να κάνει με αυτές, είναι θέμα σεβασμού των ρόλων».
Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι ο κ. Παπούλιας «έχει πειστεί από την τακτική του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν θα τολμούσα να κάνω μια υπόθεση το πώς βλέπει το θέμα η Προεδρία της Δημοκρατίας. Η θέση μας είναι γνωστή και είναι διατυπωμένη με ένα μόνο κριτήριο: Το συμφέρον της χώρας. Και έτσι γίνεται κατανοητή σε όλους τους πολίτες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα