Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σεισμική δόνηση αισθητή στα νοτιοδυτικά παράλια του Νομού Χανίων

Αισθητή στη Χρυσοσκαλίτισα, στο Ελαφονήσι και σε άλλες περιοχές στα νότια του Νομού Χανίων έγινε η σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 18.15 το απόγευμα της Δευτέρας.

Κάτοικοι που αισθάνθηκαν τον σεισμό τηλεφώνησαν στα “Χανιώτικα νέα” για να ρωτήσουν και να μάθουν τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με σεισμολόγους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με το οποίο επικοινώνησαν τα “Χανιώτικα νέα”, η σεισμική δόνηση ήταν ασθενής αφού οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ωστόσο, ήταν πολύ κοντά στη Νοτιοδυτική άκρη του Νομού Χανίων, μόλις 10 χιλιόμετρα από την ακτή, γι΄αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Στην ίδια περιοχή αλλά με διαφορετικό επίκεντρο έχουν σημειωθεί το τελευταίο δεκαήμερο τέσσερις μικροί σεισμοί που έχουν γίνει αισθητοί.

Η σεισμική δραστηριότητα παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όπως και από το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και της έδρας UNESCO στη φυσική της στερεάς γης, Φίλιππος Βαλλιανάτος, μας είπε ότι «ο σεισμός έγινε στην παράκτια ζώνη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αισθητότητά του, ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός και είχε ως συνέχεια ένα σημαντικό πλήθος μικρότερων δονήσεων στην ίδια εστιακή περιοχή.
Επειδή το Εργαστήριο έχει σταθμούς στην περιοχή, παρακολουθεί τη μικρή αυτή διέγερση σε κάθε της λεπτομέρεια».

•Ο χάρτης είναι από τον ιστότοπο seismoi.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα