Μουσείο Τυπογραφείας

Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Κίσαμο

Ενα θαυμάσιο ξύλινο αυγό…
Στιλπνό, στο χρώμα της κανέλας με την παράσταση του Χριστού Αναστάντα και Θριαμβευτή και Πανωραίου! σε γιορτινή συσκευασία δώρου.
Μ’ αυτό το δωράκι μας καληνύχτισε ο Σεβασμιότατος κος Αμφιλόχιος από την Μητρόπολη, στην οποία είχε προηγηθεί δείπνο αρχοντικό, σαρακοστινής φιλοξενίας και αγάπης!
Για περισσότερο από είκοσι άτομα, όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην σπουδαία βιβλιογιορτή!
… Τρίτη βράδυ η φιλοξενία στο Φαλδάμειο της κεντρικής ομιλήτριας, κας Φώτως Σκορδά, η οποία απευθυνθηκε στον κόσμο και τους μικρούς μαθητές, με λόγο βιωματικό και αυθόρμητο, καταθέτοντας την προσωπική της διαδικασία ψυχής, η οποία την οδήγησε στην “Θεϊκήν Αντάμωση”, αφού ξεπέρασε, όπως άφισε να εννοηθεί, οριακά ερωτήματα ζωής. Η βραδυά τραγουδήθηκε από παιδική χορωδία, η βραδυά, χαιρετίστηκε από εκπροσώπους φορεών και τον Σεβασμιώτατο, η βραδυά κύλησε επιτυχής με ψυχή το Μανώλη Μποτωνάκη, υπεύθυνο του βιβλιοπωλείου, και σύνδεσμο στις συνεργασίες.
… Οργανωτές, αναγράφει το πρόγραμμα στο οπισθόφυλλο, ευκρινώς, και σαφώς, κι η παραπομπή στη συνεργασία, είναι ακριβής!
Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Σύλλογος Διδασκόντων 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Σχολείων Κισάμου. Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου “Εσπερία”.
“Συντροφιά της Χαράς” (Νεανικές Συνάξεις Ι.Μ. Κ. και Σ.)
Εννοείται όλα τα βιβλιοπωλεία της Κίσαμος, που έδωσαν τα βιβλία τους προς διάθεση. Οι παράλληλες εκδηλώσεις είχαν ενδιαφέρον επίσης…
Από τις εκπαιδευτικούς κυρίες Σταυρούλα Λαγιάκου και Κατερίνα Στασινοπούλου κατασκευή κούκλας αλλά και τις κυρίες Στεφανουδάκη Αννα, Πέτσκου Βίκη, Ελευθεριάδου Ευανθία και Κρουσάταλη Αλεξάνδρα δραματοποιημένα παραμύθια και παιγνίδια εμψύχωσης!
…. “Οταν οι άνθρωποι σταματούν να διαβάζουν, σταματούν να σκέφτονται…”
Αυτά τα αδιαμφισβήτητα λόγια, αναγράφονται στο μικρό φυλλάδιο, σε δύο σελίδες ανοικτές.
Προς ανάγνωση, δέουσα…
Διαβάζει όμως ο παιδόκοσμος, ως προκύπτει.
Η έκθεση που διήρκεσε μια βδομάδα, την πρώτη του “γελαστού Πασχαλιάτη” του “Γρίλη” που… άδικα τον λέει ο λαός, είχε μεγάλη επιτυχία!
Την έκθεση κράτησαν άψογα, όλα τα μέλη, γονείς από τα τρία σχολεία της συμμετοχής.
Παιδιά και γονείς, μανούλες κυρίως, είχαν την ευκαιρία για βιβλίο καλό, ποιοτικό, από μια παρουσίαση πλήρως ενημερωμένη!
Η γράφουσα καλεσμένη από τους φορείς, είχε την ιδέα να παρουσιάσει ένα λογοτεχνικό και λαογραφικό αφιέρωμα με μικρά δρώμενα, στο νερό…, που άρεσε πολύ στα παιδιά που συμμετείχαν.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής, έκλεισε με την πρεσβυτέρα Αναστασία Καπή, που με πολλή τρυφερότητα και δεξιότητα και υπομονή, έμαθε τα παιδιά, αλλά και πολλούς μεγάλους, να περιπλέκουν γλυκά, δοξαστικά, τα βαγιόφυλλα και να σχηματίζουν το σταυρό για τον Χριστό! Ωραίες στιγμές!
Τώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές Μ. Δευτέρα, η Είσοδος του Σωτήρα στο Πάθος, αφήνει πίσω της τα δροσερά βάγια των ωσαννά!!
Για ν’ αφεθεί το Σώμα και η Ψυχή του Αθώου, στον Μέγιστο πόνο! Περισυλλογή λοιπόν και κοινωνία στο Μαρτύριο του Χριστού μας, με συμμετοχή, συγκίνηση κι Ελπίδα! Για την επερχόμενη Ανάστασή του!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.