Μουσείο Τυπογραφείας

Το μήνυμα του κ. Παυλίδη

Μεγάλο θέμα το να μπορείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα διαφθοράς, χωρίς να σκέπτεσαι ούτε το πολιτικό ούτε οποιαδήποτε άλλο κόστος. Ιδιαίτερα όταν αφορούν θέματα λειτουργών δικαιοσύνης και πολιτικών.
Είναι το αυτονόητο που θα πρέπει υπάρχει σε κάθε ευνοούμενη πολιτεία. Φαίνεται όμως ότι στη χώρα μας το παράλογο έχει αντικαταστήσει το λογικό. Παρακολουθούμε έκπληκτοι υπουργούς και βουλευτές να κατηγορούν επωνύμως ανώτατους δικαστικούς ότι παρανομούν, χωρίς όμως να γίνεται τίποτα περισσότερο. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτοί οι άνθρωποι είναι στο απυρόβλητο. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω εάν οι καταγγελίες είναι ή όχι βάσιμες, όμως σαν πολίτης υποτιθέμενου ευρωπαϊκού κράτος αγανακτώ με τον εμπαιγμό της νοημοσύνης μου. Το βασικό στοιχείο μιας δημοκρατικής χώρας είναι ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι του νόμου όμως σε αυτό το βασικό αξίωμα υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να το πιστεύει; Οχι βέβαια με τον νόμο έκτρωμα που έχουν ψηφίσει στην Βουλή, ο νόμος περι ευθύνης υπουργών, ουσιαστικά αφήνει ατιμώρητους τους όποιους μεγαλοκλέφτες πολιτικούς. Παρακολούθησα στην Βουλή την συζήτηση για την υπόθεση καταγγελίας για δωροδοκία του πρώην υπουργού του κ. Παυλίδη και δεν ήταν δύσκολο να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Το πρώτο που πρόσεξα ήταν το γεγονός πως κανένας δεν κάθισε δίπλα του, αυτό σημαίνει για μένα πολλά. Το δεύτερο ήταν οι καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος του ανακριτή της υπόθεσης από τους περισσότερους ομιλητές και βέβαια η ομιλία του κ. Παυλίδη που με αυστηρότητα απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. τόνισε πως δεν παραιτείται ούτε ανεξαρτοποιείται, γιατί όπως τόνισε δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Σαφέστατο λοιπόν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση, εάν με παραπέμψετε, πάμε για εκλογές. Τώρα το μεγάλο δίλημμα για την κυβέρνηση είναι το εξής. Πρώτον, εφόσον προκύψουν στοιχεία ενοχής τον παραπέμπουμε; Που θα έχει όμως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δίδυμες εκλογές με τις ευρωεκλογές ή να βγάλουν ένα αθωωτικό πόρισμα όπως έκαναν με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ώστε να αποφύγουν τις εκλογές;
Ομως ο μεγάλος προβληματισμός του κ. Καραμανλή είναι να προσφύγει στις κάλπες τώρα εφόσον προκύψουν στοιχεία ενοχής του κ. Παυλίδη γνωρίζοντας ότι θα έχει μία αξιοπρεπή ήττα, η να ρισκάρει παραμένοντας στην κυβέρνηση γνωρίζοντας όμως ότι του χρόνου μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογική συντριβή. Να είστε σίγουροι ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος όπου αναλύει όλα τα δεδομένα με την ψυχρή λογική δεν πιστεύει ότι μπορεί η Ν.Δ. να κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Πάνω σε αυτή τη λογική υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στην ηγεσία της Ν.Δ. οι μεγάλες αντιδράσεις για πρόωρες εκλογές προέρχονται από τους βουλευτές που χάνουν την έδρα τους. Αυτοί προτιμούν να παραμείνουν έναν ακόμα χρόνο στο κοινοβούλιο με όλα τα μισθολογικά προνόμια από το να χάσουν από τώρα την έδρα τους. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο δίλημμα για την κυβέρνηση. Οι εκτιμήσεις μου είναι πως ο κ. Καραμανλής θα επιθυμούσε μία αξιοπρεπή ήττα, άλλωστε δεν ήταν τυχαία η αποκάλυψη στον κ. Χατζηνικολάου ότι είναι κουρασμένος. Στην πολιτική τέτοιες κουβέντες δεν λέγονται τυχαία αυτό είναι σίγουρο. Το ζητούμενο είναι ποια τάση θα επικρατήσει, πάντως οι δελφίνοι θα προτιμούσαν να γίνουν τώρα οι εκλογές ώστε να μπορέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεκουραστεί ο κ. Καραμανλής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.