Μουσείο Τυπογραφείας

2,3 εκατ. ευρώ σε δήμους των Χανίων για τις καταστροφές

4,7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας από τα οποία τα 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε δήμους των Χανίων, για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν: 400.000 για τον δήμο Αποκορώνου,  500.000 για τον δήμο Πλατανιά, 500.000 για τον δήμο Σφακίων και 500.000 για τον δήμο Χανίων.

Ακόμη εγκρίθηκαν 400.000 για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 4.720.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την τελευταία κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 3.235.000,00 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Ακολούθως, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκαν οι κάτωθι επιχορηγήσεις ύψους 1.485.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

1 σχολιο

  • [coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Το ορθον….Παλι καλά που υπηρξε η κακοκαιρια κ πνιγηκαμε κ απεκτησαν καποιοι υποψηφιοι Δημαρχοι κ Περιφερειαρχες αντιπολιτευομενο λογο ενεκα αυτοδιοικητικων εκλογών οσονουπω….Σε λίγο θα κατέβουν κ στα συλλαλητήρια για τα δίκαια του λαού…αυτα για τον λουμπεν μέσο Χανιωτη που θα πάει να τους ψηφισει….κιολας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.