Μουσείο Τυπογραφείας

1o Φεστιβάλ Γονιμότητας στην Αθήνα

ypogonimotita-ti-isxuei-sti-gunaikeia-kai-ti-stin-andriki-periptosiΞεκίνησαν με επιτυχία οι εργασίες του 1st Fertility Festival, του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας, της επιστημονικής διημερίδας που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο με την συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων, πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων και τελεί υπό την διοργάνωση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (International Health Τourism Center) και υπο την αιγίδα της ΕΛΙΤΟΥΡ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και της FedHatta

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υπέρ της Γονιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις: την Πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος, τους συμμετέχοντες στον Τουρισμό Υγείας, αλλά και το ευρύ κοινό στο οποίο είναι αφιερωμένη η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ.

Το Σάββατο 8/6 οι εργασίες του συνεδρίου αφορούσαν στις επιστημονικές εξελίξεις, την πολιτική, θρησκευτική και κοινωνική διάσταση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. Ελληνες και διεθνείς εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν σε όλο το φάσμα του θέματος, από το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μέχρι τη σχέση της γονιμότητας με τη μακροζωία. Συζητήθηκε επίσης το διεθνές νομικό πλαίσιο, και η ελληνική νομοθεσία που είναι η ευνοϊκότερη στην Ευρώπη για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς και τα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται απο το διεθνές φαινόμενο της υπογεννητικότητας με τη συμμετοχή στο πάνελ και του καρδιναλίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Raymond Leo Burke.

Ειδική έμφαση στην υπογεννητικότητα και το εξελισσόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας όπως και τις πολιτικές λύσεις που άμεσα απαιτούνται έδωσε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Αδωνης Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.