Μουσείο Τυπογραφείας

Χρυσό μετάλλιο για χανιώτικο κρασί


Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χανιώτικο κρασί σε διεθνή διαγωνισμό κρασιού στο Βερολίνο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και, όπως έγινε γνωστό χθες, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε το ´Λιαστό από Ρωμαίικο Καραβιτάκη´. Οπως ανακοίνωσε χθες το Οινοποιείο Καραβιτάκη «ο Διεθνής διαγωνισμός Κρασιού του Βερολίνου είναι ένας απο τους πιο σεβαστούς διαγωνισμούς στον χώρο του κρασιού. Φέτος η συμμετοχή ´περιορίστηκε´ στα 3.500 δείγματα από όλον τον κόσμο εξαιτίας της αθρόας συμμετοχής των οινοποιείων. Τα κρασιά κρίθηκαν από 120 επαγγελματίες γευσιγνώστες με τυφλή δοκιμή χωρίς να γνωρίζουν τις ετικέτες των κρασιών ώστε να τηρηθεί απόλυτη αξιοκρατία. Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το 1994 και εποπτεύεται από την OIV, η οποία είναι η Διεθνής Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου. Κάθε χρόνο τα βραβεία του διαγωνισμού αυτού αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για την αναγνώριση των κρασιών διεθνώς».
Στην ανακοίνωση προστίθενται ότι «το Λιαστό από Ρωμαίικο του Οινοποιείου μας  φτιάχνεται από την παραδοσιακή ποικιλία των Χανίων, Ρωμαίικο. Τα σταφύλια συλλέγονται ιδιαίτερα ώριμα και κατόπιν λιάζονται. Ακολουθεί οινοποίηση και παλαίωση για 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Κατόπιν εμφιαλώνεται στην ιδιαίτερη φιάλη του, όπου παραμένει για άλλους 36 μήνες πρίν βγει στην αγορά. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη και δεν υπερβαίνει ποτέ τις 1.000 φιάλες ανά έτος. Πρόκειται για ένα γλυκό κρασί με αρώματα αποξηραμένων φρούτων μελιού και βοτάνων. Το μετάλλιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το οινοποιείο μας επειδή βραβεύεται μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική ποικιλία του Νομού μας και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι το Ρωμαίικο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες».       

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.