Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετ? εμποδίων οι ψεκασμοί για τον δάκο

Μετ? εμποδίων γίνονται οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο και στο Ρέθυμνο.
Οπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, συγκροτήθηκαν συνεργεία για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας (Απλαδιανά, Δοξαρώ, Θεοδώρα, Αϊμονα, Κρυονέρι, Χώνος, Αλόιδες, Βενί και Αξός).
Στον Δήμο Ρεθύμνου συγκροτήθηκε μόνον ένα συνεργείο για τις Τοπικές Κοινότητες Καλονύκτη – Ρούστικων και Σαϊτουρών (από τα δώδεκα που υπήρχε πρόθεση να συγκροτήσουμε), στον Δήμο Αγίου Βασιλείου επίσης ένα συνεργείο για την Τ.Κ. Αγκουσελιανών (από τα πέντε) και στον Δήμο Αμαρίου κανένα.
Στη συνέχεια η Π.Ε. Ρεθύμνης καλεί «τους παραγωγούς που έχουν ικανοποιητικό ποσοστό καρποφορίας στα ελαιόδεντρά τους και σε Τ.Κ. που δεν συγκροτήθηκαν συνεργεία να προστατεύσουν την παραγωγή τους είτε με ψεκασμούς κάλυψης είτε με συχνούς δολωματικούς ψεκασμούς (ανά δεκαπενθήμερο) είτε με συνδυασμό δολωματικών ψεκασμών και ψεκασμών κάλυψης (αν παραστεί ανάγκη)».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα