Μουσείο Τυπογραφείας

Μετ? εμποδίων οι ψεκασμοί για τον δάκο

Μετ? εμποδίων γίνονται οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο και στο Ρέθυμνο.
Οπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, συγκροτήθηκαν συνεργεία για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας (Απλαδιανά, Δοξαρώ, Θεοδώρα, Αϊμονα, Κρυονέρι, Χώνος, Αλόιδες, Βενί και Αξός).
Στον Δήμο Ρεθύμνου συγκροτήθηκε μόνον ένα συνεργείο για τις Τοπικές Κοινότητες Καλονύκτη – Ρούστικων και Σαϊτουρών (από τα δώδεκα που υπήρχε πρόθεση να συγκροτήσουμε), στον Δήμο Αγίου Βασιλείου επίσης ένα συνεργείο για την Τ.Κ. Αγκουσελιανών (από τα πέντε) και στον Δήμο Αμαρίου κανένα.
Στη συνέχεια η Π.Ε. Ρεθύμνης καλεί «τους παραγωγούς που έχουν ικανοποιητικό ποσοστό καρποφορίας στα ελαιόδεντρά τους και σε Τ.Κ. που δεν συγκροτήθηκαν συνεργεία να προστατεύσουν την παραγωγή τους είτε με ψεκασμούς κάλυψης είτε με συχνούς δολωματικούς ψεκασμούς (ανά δεκαπενθήμερο) είτε με συνδυασμό δολωματικών ψεκασμών και ψεκασμών κάλυψης (αν παραστεί ανάγκη)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.