Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον “Δημοτικό Λαχανόκηπο”

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τον ´Δημοτικό Λαχανόκηπο´, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για μία από δομές άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας .
Ακόμα σημειώνεται:
«Η συγκεκριμένη κοινωνική δομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ´ Ξένιος Ζευς´, εντάσσεται στο  πλαίσιο των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών Αμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΕΠ.«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»).
Ο ´Δημοτικός Λαχανόκηπος´ βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σούδας, περιοχή Γρίμπιλας. Περιλαμβάνει 100 αγροτεμάχια των περίπου 50 τ.μ. περίπου  τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους ωφελούμενους για την καλλιέργεια λαχανοκομικών, με αποκλειστικό σκοπό την σίτισή τους.  
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι Δημότες του Δήμου Χανίων και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια θα εντάσσονται στην λίστα των δικαιούχων.
Δικαιολογητικά εγγραφής αποτελούν :
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου (χορηγείται από την Υπηρεσία).
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) ή άδεια μόνιμης διαμονής (μπλε κάρτα).
3. Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η, κ.λπ ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνεται η διεύθυνση της κατοικίας του, εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
5. Ε1, εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε9.
Κατά περίπτωση: (Αναπηρία, ανεργία, μονογονεϊκή οικογένεια).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Δήμου Χανίων και να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (Γραφείο Διαμεσολάβησης) που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων (Κυδωνίας 29).
Ωρες κατάθεσης αιτήσεων 9π.μ – 1μ.μ. Παράλληλα για οποιεσδήποτε πληροφορίες στην Κοινωνική υπηρεσία: 2821341691 και στο Γραφείο Διαμεσολάβησης: 2821341689.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.