Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε απόγνωση με τον δάκο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στην αντιμετώπιση του δάκου εκφράζουν και οι ιδιοκτήτες ελαιουργείων.
Σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιουργείων, Γεώργιος Μαρακάκης, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
«Αγαπητοί πελάτες μας ελαιοπαραγωγοί, μετά από τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη δακοκτονία και τη φετινή περίοδο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων σε πάμπολλες ατέρμονες και ατελέσφορες συζητήσεις για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος τη φετινή περίοδο και καθότι η φετινή παραγωγή είναι πολύ μειωμένη και λόγω των καιρικών συνθηκών ο δάκος έχει πολύ μεγάλη αύξηση, χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή. Και όμως το Υπουργείο μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την εφαρμογή της δακοκτονίας (εκτός από τοπικές εφαρμογές με ευθύνη και προς τιμή του κυρίου αντιπεριφερειάρχη) δεν έχει προσληφθεί ακόμη το απαραίτητο προσωπικό! Εχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους προβείτε άμεσα σε δολωματικούς ψεκασμούς τοποθετώντας παγίδες για τον έλεγχο της προσβολής έκαστος στο κτήμα του.
Εχουμε ζητήσει από την Αντιπεριφέρεια να μας δεχθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ευελπιστούμε έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί κάποια λύση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΠΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΊ Ο ΔΑΚΟΣ ΑΦΟΎ Η ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Σ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟ ΜΟΝΌ ΠΟΥ Τους ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΊ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΌΦΕΛΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΌΧΟΙ ΤΟΥ Σ ΣΕ ΚΆΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΆ ΠΟΥ ΜΈΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2012 ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΒΥΤΙΑ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΌ 14 ΣΕ ΚΆΘΕ ΚΆΛΥΨΉ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΈΔΙΝΕ 12 ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ? ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΚΆΘΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΌ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΆΠΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΙ ΜΌΝΟ ΤΗ Σ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΙΩΚΑΛΙΕΡΓΕΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΆΚΡΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΉ ΓΕΩΡΓΕΙΑΣ ΑΠΆΝΤΗΣΉ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΦΟΎ ΌΛΗ ΤΑ ? ΦΕΤΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΔΈΚΑ ΒΥΤΊΑ ΌΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα